yle.fi


Billy Smartin joulusirkus ja muuta jouluista

Julkaistu: 13.12.2007 - Muistikuva putkesta

Tietysti olit jo vastannut futisfinaalia koskevaan kysymykseeni. Olin vain niin innoissani Kolmesta pojastani, että loppuosa vastauksestasi meni ohi silmieni.
Kysyisin vielä jotain:
1. Minä vuosina nähtiin TV:n jouluohjelmistossa Billy Smartin joulusirkus? Lähetyspäivä oli muistaakseni aina Tapaninpäivä?
2. Entä minä vuonna esitettiin loistava dokumentti Pariisin Notre Dame-kirkosta? Senkin täytyi olla joulunaikaan ja mahdollisesti 70-luvun lopulla tai 80-luvun alussa. Ohjelma tuli illalla ehkä klo 21 jälkeen. Muistan tämän siitä, että olimme olleet vieraisilla ja kotiin tultuamme vanhemmat menivät nukkumaan ja minä jäin nauttimaan kuusen tuoksusta ja hyvästä ohjelmasta.
.
Tulipa aika litania, mutta aina joskus nämä pyörivät mielessä ja yritämme ystävien ja tuttujen kesken aina keriä jostain tiedonpätkiä kasaan. Ehkäpä joku muukin on pohtinut samoja kysymyksiä!

Rouva Ruutu vastaa:

Hei taas.
Kuten huomaat, jouduin pilkkomaan loput viestistäsi omiksi kysymyksikseen, koska muuten kysymyksiä ja vastauksia on mahdoton otsikoida sellaisiksi, että muutkin asiasta kiinnostuneet löytäisivät ne.
Billy Smartin joulusirkus nähtiin ainakin vuosina 1961-1978. Useimmiten se juhlisti tapaninpäivää, joskus harvoin jo joulupäivää.
Muistelemasi ranskalaisdokumentti Pariisin Notre Dame tuli jouluaattona 1979, klo 20.30. Sen on tuottanut Paul Barba-Negra.
Hauskaa joulun odotusta!


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!