yle.fi


Brittiläinen ryöstö-/sotasarja 70-luvulta?

Julkaistu: 20.12.2007 - Alma Skrof

Hei!
Minulla on hataria mutta voimakkaita muistoja 70-luvun lopulla tai aivan 80-luvun alussa tulleesta brittiläisestä sarjasta, joka kertoi jostakin isosta ryöstöstä. Rosvot kaivoivat saaliin maahan. Taisi olla toinen maailmansota ja ryöstäjät joutuivat odottelemaan saaliille pääsyä, olivat palveluksessa ja ehkä sotavankileirilläkin. Pääosassa oli iso tummatukkainen mies, siihen aikaan muistaakseni tunnettukin näyttelijä. Muistan vielä hänen kasvonsakin. Koko jutun juju selvisi vasta viimeisessä jaksossa, ja se oli, että kun sota vihdoin loppui ja ainakin tämä pääosan esittäjä pääsi sitten vihdoin kaikkien vaiheiden jälkeen hakemaan ryöstösaalista, paikalle olikin rakennettu suuri rakennus!
Olen vuosien varrella jutellut sarjasta työpaikalla ja tuttavilleni, mutta kukaan ei muista ko. sarjaa. Olenko tulossa ihan höperöksi, vai onko sarja (ainakin ollut) olemassa?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Alma,
nyt joudun nostamaan ainakin väliaikaisesti kädet pystyyn!
Tuo kuvailemasi juoni tuntuu niin tutulta, mutta en millään saa päähäni, onko kyseessä sarja vai elokuva, minkä niminen ja koska tehty. Jotenkin tuntuu siltä, että tuossa ryöstön ja sodan yhdistelmässä ei olekaan kaikki välttämättä ihan kohdallaan.
Keksisiköhän joku nokkelista lukijoistamme tähän hiukan lisävihjeitä?


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!