yle.fi


Englannin kielioppiohjelma ja Petelius: Take it easy, Pekka

Julkaistu: 05.09.2008 - Johanna

Hei rouva Ruutu !
Kiitoksia taas monista vastauksista. Tässä uusi kysymys: Yleltä tuli joskus 80-luvun puolivälissä englannin kielen opetusohjelma. Siinä esiintyi Pirkka Pekka Petelius ja hän työskenteli siinä trukkikuskina. Ohjelma oli hauska. Milloin tämä ohjelma tuli televisiosta? Mikä oli juoni? Kiitos!

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Johanna.
Muistelet opetusohjelmaa, joka tehtiin heti Velipuolikuun perään, vuonna 1984. Ohjelman nimi oli Take it easy, Pekka, ja sitä tehtin viisi puolen tunnin jaksoa. Kari Kyrönseppä, mies Velipuolikuun takaa, osallistui myös tämän sarjan suunnitteluun.
Juuri julkkikseksi noussut Pirkka-Pekka Petelius esitti sarjan inserteissä tosiaankin trukkikuski Pekkaa, joka opiskeli englantia ja joutui hullunkurisiin tilanteisiin. Sarjassa ei sinänsä ollut kokonaista juonta, vaan osat olivat erillisiä hauskoja kertomuksia Pekasta.
Peteliuksen lisäksi kertomuksissa näyttelivät Timo Toikka ja Olavi Ahonen sekä liuta brittejä: Tina Hartvig, Glyn Welden Banks, Steve Gardner, Trevor Butler, Ian Marter ja Sue Jones Davies. Ohjelmasarjaa juonsi Diana Webster.
Take it easy, Pekka oli keventävä tuki Opetusohjelmien suurelle Take it easy -sarjalle, joka alkoi vuonna 1982 ja jatkui vuoteen 1986 saakka sekä televisiossa että radiossa. Sarja uusittiin vuonna 1990.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!