yle.fi


Felix ja Skippy

Julkaistu: 15.12.2007 - Lisää muistoja

Ensiksi kiitos vastauksestasi, joka koski sarjaa Kolme poikaani. Nyt kyselisin vähän lisää.
1. Ensimmäisiä tv-muistojani on Felix-kissa, kyseessä oli piirroshahmo. Milloin katti seikkaili ruuduissa? Olen ollut ehkä 3-5 vuotias silloin.
2. Milloin esitettiin aussisarjaa Skippy? Kyseessähän oli muistaakseni metsänvartijan tai vastaavan perhe, jonka lemmikkinä oli kenguru Skippy.
3. Skippyn jälkeen esitettiin myös australialaista sarjaa, jossa partioitiin merellä ja näyttelijöinä oli joitakin samoja kuin Skippyssä. Sarjan nimen olen autuaasti unohtanut. Autatko akkaa mäessä ja kerrot mikä oli sarjan nimi?
Tässäpä kysymyksiä tällä kertaa, hyvää joulun odotusta myös Rouva Ruudulle.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei.
1. Otto Mesmerin vuonna 1919 luoma Felix-kissa onkin televisiotekniikan superjulkkis. Kun Yhdysvalloissa tehtiin ihan ensimmäinen televisiokoelähetys vuonna 1928, ruudusta nähtiin juuri Felix-kissan kuva.
Olihan Felix 1920-luvun tunnetuin ja suosituin animaatiohahmo. Värikkäiden äänianimaatioiden yleistyttyä Felix painui unholaan vuosikymmeniksi. Vuosina 1958-61 Felix palasi amerikkalaiseen televisioon, kun Mesmerin vanha assistentti Joe Oriola tuotti uuden animaatiosarjan.
Suomen televisiossa Felix alkoi seikkailla vuonna 1960.
2. Skippy-vastauksen ehdinkin jo antaa, mutta kerrataan: Skippy alkoi ensimmäisen kerran vuonna 1968 nimellä Poika ja kenguru. Vuonna 1970 sarja alkoi uudestaan nimellä Skippy.
3. Skippyn jälkeen tulleella merikeskeisellä australialaissarjalla tarkoittanet sarjaa Koralliriutta (Barrier Reef), joka esitettiin meillä vuonna 1971. Siinä meribiologijoukko seilaili Endeavour-aluksella seikkailusta toiseen, ja keskeisessä pääosassa oli Skippyssä pikku-Sonnyn Mark-veljeä näytellyt Ken James. Myös sivuosissa oli useita Skippy-näyttelijöitä. Tuon ajan australialaisissa sarjoissa tosin näyttää kaikissa olleen läjäpäin samoja näyttelijöitä.
Hauskaa joulun odotusta sinullekin!


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!