yle.fi


Futuristinen animaatioperhe ehkä 60-luvulta: Jetsonit

Julkaistu: 18.11.2008 - tyttö, +40v

Mikä olikaan animaatiosarja,
jossa perhe eleli valoisassa pilvenpiirtäjäasunnossaan. Ikkunat oli seinän kokoiset, lentävät "kupla"autot vilahtelivat avarassa maisemassa. Perheessä oli kaksi lasta, hoikka äiti, isä ja lemmikki - muistaakseni dinosaurus, mutta saatan sekoittaa Kivisiin ja Sorasiin. Muistan myös äänimaailman; askeleista lähti sama ääni kuin Tatin-elokuvissa.
Kukaan ikäisistäni tuttavista, ei edes sisareni, muista moista.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Tyttö.
Kyllä sinun muistisi on parempi kuin ystäviesi. Eikä ihme, että sekoitat tuon tulevaisuuden perheen Kivisten ja Sorasten perheisiin, vaikka he seikkailivat muinaishistoriassa. Molemmat sarjat ovat nimittäin lähtöisin William Hannan ja Joseph Barberan tuotantoyhtiöstä, ja henkilöhahmot on piirretty hyvin samankaltaisesti.
Tämän tulevaisuuden maailmaan sijoittuvat sarjan nimi on Jetsonit (The Jetsons). Perheen vanhemmat ovat George ja Jane Jetson, teini-ikäinen tytär Judy ja koulupoika Elroy. Lemmikkinä ei ole dinosaurus kuten Kivisen perheessä, vaan koira nimeltä Astro. Taloudesta huolehtii robittisisäkkö Rosie.
Suomessa Jetsonit alkoi MTV:llä 20.1.1963. Sarjan mainostekstissä todettiin, että ”katsojat tutustuvat 21. vuosisadalla elävään suihkukauden perheeseen” . Jetsonista tuli meillä yhtä suosittu kuin muuallakin, ja pian "suihkukauden perhe" seikkaili myös sarjakuvana ja sain oman, lyhytikäisen Jetsonit-sarjakuvalehdenkin vuonna 1964. Sarjaa näytettiin televisiossa harvakseltaan parin vuoden ajan: olet siis ollut aika pieni kun olet katsellut Jetsoneita.
Alkuperäistä sarjaa tehtiin 1960-luvulla vain 24 jaksoa. 1980-luvun puolivälissä sarjaan tehtiin jatko-osia ja kolme pitkää animaatioelokuvaa vuosina 1987, 1988 ja 1990. Alkuperäisnimellä "The Jetsons" löydät netistä paljon muistoja herättäviä kuvia ja videopätkiä, joissa perhe liitää ufo-ajoneuvollaan.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!