yle.fi


Galileo Galilei ja kadonneet lelut

Julkaistu: 01.09.2008 - aba

Moro !
Muistan, että lapsuuden aikanani joskus siinä vuosina 1997 - 2000 pyöri ylellä mielestäni hyvinkin mielenkiintoinen lastenohjelma, olisiko nimi ollut galileo galilei. Tässä ohjelmassa oli muistaakseni vihreä koira, joka lenteli jollakin hatulla tai vastaavalla ja joutui aina kiperiin tilanteisiin? Oliko näin? kertoisitko lisää, kun minä en muista?

Rouva Ruutu vastaa:

Moro vaan, Aba.
Mieleesi ovat jääneet TV2:n animaatiosarjat Galilei ja kadonneet lelut (1996-97) ja Galilein tehtäväluu (1998-99 ja 2005).
Galilei ja kadonneet lelut oli aikoinaan enismmäinen Suomessa tehty interaktiivinen 3D-ohjelma, jossa katsojat saivat ohjailla animoidun Galilei-koiran tekemisiä.
Keltainen lelukoira Galilei asui sarjassa Kadonneitten lelujen saarella, jossa elämää häiritsi Velho apureineen. Velho pyrki ryöstämään leluja apureikseen.
Näitä ryöstettyjä kavereita Galilei lähti joka jaksossa Safka-kaverinsa kera pelastamaan. Matkalla hän sai tehtäviä Robotilta, Tietäjältä tai muilta hahmoilta - ja niiden ratkaisemiseen tarvittiin lapsikatsojien puhelinsoittoja.
Kyseessä oli siis tavallaan kuuluisan Hugo-tv-pelin kehittyneempi aste. Jokaisen puolituntisen ohjelman aikana Galilei-seikkailuun ehti osallistua neljä kilpailijaa.
Galilein tehtäväluut olivat alle viisiminuuttisia pikkuruisia pulmatehtäviä lapsille samalla periaatteella. Molempia sarjoja ohjasi Jarmo Oksa, käsikirjoitti Pauli Heikkilä ja animoi Mikko Kunnas. Sarjaa juonsi Galilein äänenä toimiva Jyrki Tamminen.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!