yle.fi


Hälytysvalot ja Vodkaa komisario palmu

Julkaistu: 03.04.2008 - mikko

moi!
TV1 esitti vuoden 1993 loppupuolella (saattoi olla myös vuoden 1994 alussa) kaksi jaksoa Hälytysvalot nimistä kotimaista dokumenttisarjaa, jossa käsiteltiin poliisin työskentelyä helsingissä. Nyt haluaisin tietää, että oliko näitä jaksoja kuvattu enemmän kuin nämä kaksi ja mikäli oli, miksi niitä ei kuitenkaan esitetty kuin nämä kaksi?
Toinen kysymykseni koskee Vodkaa komisario Palmu -elokuvaa, missä päin sijaitsi tämä komisario Palmun "maaseututalo" jonne Palmu palasi elokuvan lopussa helikopterilla ja Virta ja Kokki ajoivat yhtäaikaa saunomaan?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Mikko.
MInun tietääkseni poliisin toiminnasta kertovaa Hälytysvalot-dokumenttia valmistui vain kaksi jaksoa, jotka esitettiin marraskuussa 1993. Sarja ei ollut Ylen tuotantoa, ja sen esitysoikeudet ovat Filminor Oy:n konkurssipesän omaisuutta. Sen muistan, että tekijöillä oli aikoinaan ongelmia saada esiintyjiltä lupia materiaalin käyttöön - kaikki poliisin asiakkat kun eivät välttämättä halua esiintyä televisio-ohjelmassa.
Komisario Palmun maaseutuasunto viimeisessä Palmu-elokuvassa sijaitsee Helsingin Vuosaaressa, Kallahdessa; kun Kokki ja Virta menevät elokuvan alussa Palmua tapaamaan, he kävelevät Kallvikintietä.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!