yle.fi


Hämäriä muistoja lastenohjelmasta

Julkaistu: 03.07.2008 - Manna

Arvoisa Rouva Ruutu,

olet aika velho, jos pystyt ratkaisemaan näin vähäisillä vihjeillä tämän arvoituksen, joka on vaivannut minua yli viidentoista vuoden ajan.

Joskus 90-luvun alkupuoliskolla televisiosta tuli lastenohjelma, todennäköisemmin elokuva tai yhden jakson mittainen ohjelma kuin sarja, todennäköisemmin ulkomainen kuin suomalainen. Esitysaika oli ilta tai iltapäivä, koska katselin ohjelmaa jossain kyläpaikassa.

Kyseessä oli näytelty ohjelma, ei animaatio. Ohjelmassa oli pääosassa (tai muuten tärkeässä osassa) kaksi tyttöä, joista toisella oli pitkät tummat hiukset ja toisella taas pitkät ja vaaleat.

Tytöillä oli riitaa jostain sormuksesta, jolla oli tärkeä merkitys juonen kannalta, ja he tappelivat railakkaasti tästä sormuksesta. Muistaakseni ohjelmassa oli kesä ja tytöillä saattoi olla yllään jokseenkin vanhahtavat vaatteet. Ohjelmassa esiintyi noiden kahden tytön lisäksi myös muita lapsia.

Tässä kaikki vinkit, joita minulla on antaa. En muista ohjelmasta yhtään enempää, mutta jännän tunnelman muistan.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Manna,
nyt en edes yritä taipua velhoksi, koska muistosi ei soittele mitään kelloa mielessäni. Julkaisen kysymyksesi, sillä sellainen joka on nähnyt saman ohjelman, saattaa tunnistaa sen välittömästi. Odotellaan!


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!