yle.fi


Hatut kateissa: Hattuset eli Chapi Chapo

Julkaistu: 01.07.2008 - Vdk

Hei vaan hei.
Mieltäni on jo pidempään askarruttanut ohjelma, joka tuli muistaakseni ehkä joskus 70-luvun alkupuolella. Ohjelma oli piirretty tai nukkeanimaatio, missä kaksi isolla lierihatulla tai sombrerolla varustettua heppua touhusivat milloin mitäkin. Toisen hattu taisi olla punainen ja toisen sininen. Ohjelma saattoi olla Tsekkiläistä tai jotain sinne päin-alkuperää. Jos ohjelman nimi selviäisi, niin olisin hyvin mielissäni.
Kiitos ja hyvää kesää.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Vdk.
Nyt voit heittää mieltäsi askarruttaneen pulman syrjään ja keskittyä nauttimaan kesästä. Kyselemäsi sarja on nimittäin Chapi Chapo eli Hattuset.
Hattuset on ranskalais-sveitsiläinen nukkeanimaatio, joka tuli YLE TV1:n lastenohjelmissa vuosina 1974-77 ja uusittiin 1980-luvun puolivälissä. Sen tekijät ovat Italo Bettiol ja Stephano Lonati, ja noista sombreropäisistä Chapi- ja Chapo-veijareistakin löydät useita nostalgisia näytteitä YouTubesta ohjelman alkuperäisnimellä.
Sarjassa on 60 jaksoa, kukin noin 5 minuuttia kestoltaan. Mieliin painuvan musiikin sävelsi Francois de Roubaix, jonka kunniaksi Ranskassa perustettiin vuonna 2007 jopa bändi nimeltä Chapi Chapo & les petites musiques de pluie.
Mutta ennen kuin katsot Chapi Chapo -näytteet netistä, on pieni varoituksen sana paikallaan: tunnusmelodia on kiusallisen tarttuva...


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!