yle.fi


Hei taas - Leskien keikka

Julkaistu: 04.04.2008 - Muistoja kuvaputkesta

Nyt olen liikkeellä vähän niin kuin ystävättären puolesta. Olemme puhuneet hänen mieltään vaivaavasta sarjasta tai mahdollisesti kyseessä saattoi olla myös elokuva. Kun hän alkoi kertomaan omia muistikuviaan sarjasta, tulivat minullekin mieleen samat hajanaiset muistelukset.

Kyseessä oli kuitenkin vankilassa istuneiden ryöstöihin erikoistuneiden miesten vaimoista ja tyttöystävistä muodostunut joukko, joka päätti pitää elintasonsa entisellään tekemällä itse keikan. Niinpä sitten ruudun välityksellä seurattiin keikan suunnittelua ja naisten harjoittelua homman toteuttamista varten. Mukana oli myös muistaakseni yksi melko rapakuntoinen nainen, jolle tuotti vaikeuksia selviytyä harjoituksissa keikasta suunnitellussa aikataulussa. Kumpikaan meistä ei muista toteutuiko keikka ja ennen kaikkea onnistuiko se ilman, että naiset jäivät kiinni. Tuskaa tuottaa sarjan/elokuvan nimi, kummallakaan meistä ei ole mitään mielikuvaa nimestä. Voisitko auttaa? Ystävänikin voisi vihdoinkin lopettaa tämän asian miettimisen.

Rouva Ruutu vastaa:

No hei hei.
Ystäväsi muistelee varmaankin brittiläistä minisarjaa Leskien keikka (Widows), vuodelta 1983.
Rouvien roistopuolisot eivät suinkaan ole vankilassa, vaan he kaikki kuolivat yrittäessään tuota ryöstöä, jotka rouvajoukko nyt päättää toteuttaa loppuun. Hienon kuusiosaisen sarjan on kirjoittanut Lynda La Plante, joka nyttemmin tunnetaan monista loistavista dekkarisarjoista, kuuluisimpana ehkä Epäilyksen polttopiste.
Sarja on viime vuonna ilmestynyt Suomessa dvd:nä nimellä Lesket, joten sen äärellä on helppo verestää muistikuvia - ja jännittää uudestaan.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!