yle.fi


Heikki Kahila - Salaisen agentin äiti

Julkaistu: 24.09.2008 - Mika Mäkinen

Hei
Muistan lapsuudesta kotimaisen "James Bond" elokuvan jossa päätähtenä oli Heikki Kahila. Olen yrittänyt löytää tietoa tästä elokuvasta, mutta tuntuu että kaikki muistaa sen, mutta kukaan ei muista mikä sen nimi olisi.
Tuosta leffasta ei löydy juurikaan tietoa internetin maailmasta.
Olisi mukava nähdä tuo elokuva joskus uudestaan :)

Terveisin
Mika Mäkinen

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Mika.
Minähän en voi tietää, koska sinä olet viettänyt lapsuuttasi, eli miltä vuosikymmeneltä muistikuvasi on kotoisin.
1960-luvun lopussa Heikki Kahila esiintyi elokuvassa Vodkaa, komisario Palmu (1969), joka on totisesti kotimaisen agenttielokuvagenren klassikko.
Mutta siinä hänellä on vain pieni sivurooli. Itse agentin roolissa Heikki Kahila on minun tietääkseni esiintynyt vain puolituntisessa tv-näytelmässä Salaisen agentin äiti, jonka TV1 esitti huhtikuussa 1987.
Ohjelma alkaa siitä, kun Roger Mooren näköiseksi maskeerattu Kahila makaa lontoolaisen hotellin vuoteella, ja saa kirjeen Taivaljoelta: "Rakas poika, tule auttamaan minua, äiti." Salainen agentti 007 ei ole itse koskaan tullut edes ajatelleeksi, että hänelläkin voisi olla äiti, saati että äiti olisi Suomessa. Mutta matkaan lähdettyään agentti joutuu huimiin seikkailuihin mm. navetassa ja kanalassa.
Bondin äitiä agenttiparodiassa esittää Rauha Puntti ja veljeä Mikko Kivinen. Koko hupailun on käsikirjoittanut ja ohjannut Kari Kyrönseppä.
Ohjelmaa ei ole uusittu koskaan, joten kannattaa esittää toivomus YLE Teeman Tv-arkiston suuntaan!


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!