yle.fi


Herra nimismies, kirkonkellot on varastettu: Tv-elokuva Meedio

Julkaistu: 19.01.2009 - Vesapoika

Hei Rouva Ruutu, mikä oli se 80-luvulla eräänä kesäsunnuntaina näytetty suomalainen tv-elokuva, josta otsikon repliikki on? Nimismies on kalastelemassa järvellä, kirkonkellot on varastettu ja prätkäjengi pyörii kuvioissa. Yksi matkustajista istuu takaperin motskarin selässä tien päällä.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Vesapoika.
Otsikkosi repliikki on tv-elokuvasta Meedio.
Tämä komedia esitettiin sunnuntaina 28. huhtikuuta 1985. Näytelmässä pieni kylä valmistautuu parhaillaan noitajuhliin, kun huomataan, että kirkonkellot on varastettu. Paikalle saapuu kiertelevä viihdetaiteilija, joka on pitänyt hiukan epäonnisia meedionäytöksiä yleisölle. Hänen yliluonnollisille kyvyilleen löytyy ehkä käyttöä juhlien pelastamisessa.
Omalaatuisessa komediassa meediota esittää Erkki Pajala ja hänen avustajaansa Raimo Grönberg. Kylän opettajana on Antti Litja, rovastina Esko Hukkanen ja nimismiehenä mainio Rainer Kaunisto. Hannu "Puntti" Valtonen on se hiukan yksinkertainen poliisi, joka megafonilla huutaa rannalta nimismiehelle: "Herra nimismies, vanhan kirkon kellot on varastettu."
Varastettujen kirkonkellojen lisäksi kylän perinteistä noitajuhlaa piinaa paholaismainen moottoripyöräjengi ja nimismiehen noidannuoli.
Sarja tuotti YLE TV2:lle Kalle Pursiainen, mutta käsikirjoittaja ja ohjaaja kätkeytyivät nimimerkkien taakse. Uusintaa voi toivoa TV2:n Draamatoimituksesta.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!