yle.fi


Hill Street Blues

Julkaistu: 26.11.2008 - Utelias

Moi, missä Yhdysvaltojen kaupungissa Hill street bluesia kuvattiin? Kiitos!

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Utelias.
Pahoittelen, että en vastannut kysymykseesi samana päivänä kun se tuli: Rouva Ruudun kysymyspalvelussa on nyt ruuhka, ja kysymyksesi edellä on iso pinkka kysymyksiä odottamassa vastausta.
Klassikkosarjassa Hill Street Blues ei koskaan nimetä kaupunkia, johon sen tapahtumat sijoittuvat: itse asiassa tekijät olivat hyvin tarkkoja siitä, että sarjaa ei voitaisi sijoittaa mihinkään olemassa olevaan kaupunkiin.
Sarjan käsikirjoituksesta, maisemista ja roolihahmoista käy kuitenkin ilmi, että liikutaan Yhdysvaltojen pohjoisissa osavaltioissa, ehkäpä koillisessa.
Suurin osa sarjasta kuvattiin Los Angelesin ympäristössä ja CBS:n studioilla, mutta taustamaisemia ja katunäkymiä ilman näyttelijöitä kuvattiin paljon myös Chicagossa, josta löytyy sarjan vanha poliisiasemakin. Se sijaitsee Morgan Streetin ja Maxwell Streetin risteyksessä ja palvelee nykyisinkin poliisikäytössä: se on paikallisen yliopiston campus-poliisin päämaja. Katsojien hämäämiseksi Hill Street Bluesin katujen nimet lainattiin Buffalosta.
Eli oikea vastaus kysymykseesi kuuluu: kaikki päänäyttelijöiden osuudet kuvattiin Los Angelesissa ja sivuhenkilöitä, rakennuksia sekä katunäkymiä Chicagossa.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!