yle.fi


Ihmemaa oz

Julkaistu: 26.05.2008 - dorothyn jäljillä

hei,
Olen kysellyt Ylen arkistosta asiaa huonolla menestyksellä, vastausta en ole vielä saanut tähän asiaan. Minua kiinnostaa, milloin esitettiin Ihmemaa Oz televisiosta, tarkoitan 70-lukua, tai 60-luvun loppua. Ylen kanava tietysti on ollut kyseessä, ja tuolloin olen ollut pikkutyttö, mutta pieneen mieleen elokuva on syöpynyt lähtemättömästi. Nyt yli 40 vuotiaana on alkanut kiinnostaa, minkä ikäiseen mieleeni elokuva jätti jälkensä. Oli nimittäin todella vaikuttavaa katsoa elokuva nyt uudestaan, ja huomata mitä kaikkea siitä muistaakaan.

Kiitos!

Rouva Ruutu vastaa:

Hei.
Victor Flemingin iki-ihana elokuvaklassikko Ihmemaa Oz (The Wizard of Oz, 1939) esitettiin ensimmäisen kerran Ylen kanavilla vasta jouluaaton aattona 1979.
MTV:n vanhoista elokuvaesityksistä ei valitettavasti ole tietokantaa, mutta ei ole kovinkaan todennäköistä, että MTV olisi esittänyt elokuvan jo 1960-luvulla.
Ehkä olet nähnyt elokuvasta katkelmia jossakin elokuvahistoriaa käsittelevässä sarjassa, joita noihin aikoihin esitettiin huomattavasti enemmän kuin nykyisin.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!