yle.fi


Ivanhoe

Julkaistu: 11.06.2008 - KariKMK

Joskus -80 tai -90 luvulla tuli muistaakseni ritarielokuva jossa oli pääosissa ritari nimeltään Ivanhoe, voi olla että oli lyhyt sarjakin mutta muistatko mikä tämä mahdollisesti oli?

Kari

Rouva Ruutu vastaa:

Walter Scottin historiallinen ritariromaani Ivanhoe vuodelta 1819 on filmattu lukuisia kertoja niin televisiolle kuin valkokankaallekin.
Kuuluisimpia tulkintoja ovat ensimmäinen tv-sarja vuodelta 1958; sen nimirooli nosti Roger Mooren tähdeksi. Vuoden 1970 tv-sarjassa nimiroolia esitti Errol Flynnin poika Eric Flynn.
Vuoden 1952 elokuva on elokuvaversioista tunnetuin; siinä ritaria esittää Robert Taylor, naisrooleissa nähdään Joan Fontaine ja Elizabeth Taylor. Richard Thorpen ohjaama klassikko on esitetty televisiossa viimeksi tammikuussa 1998.
Jos muistelemasi Ivanhoe on 1980-luvun tuote, se on todennäköisesti Douglas Camfieldin brittiläinen tv-elokuva Ivanhoe vuodelta 1982, nimiroolissa Mennyt maailma -tv-sarjasta tutuksi tullut Anthony Andrews. Tämä Ivanhoe-versio vakiintui jostain syystä Ruotsissa vuodenvaihteen tv-elokuvaksi; Ruotsin TV3 on esittänyt sen monina vuosina uudenvuodenpäivänä.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!