yle.fi


Ja rokki soi

Julkaistu: 12.03.2009 - Tino Lintonen

Onko missään Rauli Badding Somerjoen Syksyn Sävelen Ja rokki soi-pätkää(1973), minua ei haittaa loppukohdan mikrofonin paiskaus, suorastaan pätkä kiinnostaa minua, en ole kuin nähnyt kaksi kuvaa tästä esityksestä, olen kuullut mikrofonin paiskauksesta siellä sun täällä, harjoittelen samanlaista navanvatkausta kuin Badding. Hyvä laulaja.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Tino.
Minäkin olen suuri Rauli Badding Somerjoen ihailija, minusta hän oli laulajana eläytyvä ja monipuolinen. Badding esitti Matti ja Teppo Ruohosen laulun Ja rokki soi Syksyn Sävelessä vuonna 1973, ja herätti suurta huomiota paitsi venkoilullaan myös mikrofonin heittämisellä. Esitysnauha on toki tallella MTV3:n arkistossa, joten lähetäpä sinne toivepostia. Ja rokki soi nousi hittilistoilla tuolloin ykköseksi asti, vaikka jäikin Syksyn Sävel -kilpailussa kuudenneksi.
Badding esitti samana syksynä saman laulun myös TV2:n Iltatähdessä ja tuo versio on nähty monissa kotimaista rockmusiikkia käsittelevissä dokumenteissa. Viimeksi se on nähty parissakin eri ohjelmassa vuonna 2007. Kyllä senkin version tahtiin navanvatkausta voi harjoitella, vaikkei siinä aitoa Syksyn Sävel -tunnelmaa olekaan.
Baddingin Iltatähti-ohjelman esitykset löytyvät Somerjoen cd- ja dvd-kokoelmalta "Henkilökohtaisesti", joka ilmestyi vuonna 2006. Tuolle levylle on koottu monia muitakin Baddingin televisioesiintymisiä ja -haastatteluita.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!