yle.fi


Jagi ja nuga: Jaki, vuoriston karhu

Julkaistu: 16.02.2009 - Tanjusha

Hei!
Olen lapsuuden ajan muistoja muistellut tässä päivänä muutamana ja yksi asia muistui tv:stä mieleen- nimittäin joskus vuonna 1984- jotain tuli piirretty lastensarja kahdesta karhunpennusta.
Mikä oli tämän sarjan oikea nimi ja saisiko sitä mahdollisesti DVD:llä tai VHS:nä jostain? Muistan sarjasta vain sen, että se joskus oli niin koskettavan surullinen, että itkin. Se oli kuitenkin lempparini tuolloin...
Samoin kaipailen Tohtori Sykeröä ja Tao Tao:a, ja Janoschin eläintarinoita. Olisi mukavaa, jos nykyisten kaikenmaailman Poke- ja Digimonien sijasta tulisi vanhoja kunnon opettavaisia lastenohjelmia.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Tanjusha.
Jakista ja Nukasta on kyselty aikaisemminkin, joten kertaanpa tähän vanhan vastaukseni.
Karhunpennut Jaki ja Nuka seikkailivat YLE TV2:ssa heti Pikku kakkosen jälkeen syksyllä 1984, ja seikkailut uusittiin vuonna 1986. Animaatiosarjan oikea nimi on Jaki, vuoriston karhu, ja se kertoo pienen intiaanipojan ja kahden karhunpennun uskomattomasta ystävyydestä. Sarja on japanilaista tekoa, alun perin vuodelta 1977 ja sen alkuperäisnimi on Shiiton Doubutsuki - Kuma no Ko Jakkii, mutta täällä lännessä se tunnetaan paremmin nimellä Jacky the Bear Cub. Sarja perustuu Ernest Thompson Setonin novelliin Monarch: The Big Bear of Tallac.
Sarjaa tehtiin 26 jaksoa, ja se on julkaistu dvd:nä ainakin Italiassa, Ranskassa ja Espanjassa. Kannattaa esittää uusintatoive TV2:lle heidän nettisivujensa kautta, sillä TV2 vastaa YLEn lastenohjelmista!


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!