yle.fi


Jännitysnäytelmä: Soittorasia

Julkaistu: 27.01.2009 - Jamppa

Muistan että kun olin pieni (1970-luvulla) tuli tv:stä kotimainen sarja (joku rasia oli sarjannimessä??) jossa nainen meni lastensa kanssa jonnekin mökille kun yhtäkkiä ilmestyi mökin ikkuna taakse miehenkasvot jotka katsoivat sisälle. tästä jäi monivuotinen trauma että jos joku katsoo sisälle kotona ikkunasta. Mutta nyt kysynkin että mikä oli tuon jännitys näytelmän nimi ja keitä siinä näytteli ja onko sitä tullut enään uusintana? olisi mukava nähdä nyt aikuisena tuo lapsuuden "trauma" mikä silloin pelotti.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Jamppa.
Soittorasia-jännäri on jäänyt mieleen kokonaiselle sukupolvelle, ja siitä kyselty minultakin jo monta kertaa. Tuon traumaattisimman kohtauksen olisit nähnyt uusintana Muistikuvaputki-sarjan viimeisessä osassa, jossa käsiteltiin ikimuistoisia draamasarjoja!
Kolmiosainen sarja tuli MTV:ltä vuonna 1974 ja uusittiin 1970-80-lukujen taitteessa. Sen ohjasi ja käsikirjoitti Ismo Sajakorpi ja sen pääosissa nähtiin Marjukka Halttunen ja Esko Roine.
Vaikka kyseessä onkin MTV:n tuotanto, Yleisradio on julkaissut Soittorasian VHS-kasettina kirjastokäyttöön, joten kannattaa kysäistä lähimmästä kirjastosta! Lisätietoja löydät täältä.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!