yle.fi


Jos vain voisit auttaa:) - Sinikka Sokka ja Laululoora

Julkaistu: 23.04.2009 - Amos

Arvoisa rouva Ruutu.

Kysymykseni koskee 1980-90 luvulla esitettyä lasten ohjelmaa,jonka pääosassa hyöri lempeä Sinikka Sokka. Mieleeni on vahvasti jäännyt yhden jakson kuva jossa hän istuu ruokakomerossa jakkaralla (joka on täynnä hillopurkkeja ja muita herkkuja) ja vispaa kermaa.
Ohjelma on herttaisuudessaan pyörinyt usein ajatuksissani, en vain saa mitenkään mieleeni mikä oli ohjelman nimi... ja olisiko sitä mahdollista vielä nähdä jossain..?
Jään jännittyneenä ja kiitollisena odottamaan vastaustasi. Kiitos.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Amos.
Tuo kyselemäsi sympaattinen ohjelma on jäänyt minullekin vahvasti mieleen! Sen nimi on Laululoora.
Sinikka Sokka esittää siinä äitiä, joka pakenee suurta lapsikatrastaan ruokakomeroon, jossa hän kirjoittaa lastenlauluja. Lauluja syntyy kaikkien ruokakomeron tuotteiden inspiroimina, ja sarjan jokainen osa kasvaa pieneksi lastenmusikaaliksi.
Laululooran kuusi osaa esitettiin ensi kerran syksyllä 1985. Sen jälkeen ne on uusittu vuosina 1987 ja 1990. Osat käsittelevät syömistä, laihtumista, matkustamista, ulkomaita, kuuta ja syntymäpäiviä. Niihin liittyviä lauluja Sinikan kanssa esittävät muun muassa Keravan keskustan ala-asteen lapset, Mikko Alatalo, Susanna Haavisto ja Eija Ahvo.
Ohjelman kirjoittivat Eira Stenberg ja Peter Turtschaninoff ja laulut sävelsi Jukka Linkola. Laurulooran erikoisuus oli siinä, että se tehtiin sekä suomeksi että ruotsiksi. Ruotsinkielisen version nimi oli Musikskafferiet, ja sen pääosassa oli saman perheen isä (Åke Grandell), joka myös sulkeutui komeroon lauluntekoon.
Huolellisesti ja luovasti tehtyä Laululooraa kannattaa toivoa YLE TV2:n Lastenohjelmien toimitukselta.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!