yle.fi


Jyrki Hämäläinen

Julkaistu: 28.04.2008 - Ella

Onko edesmenneen Jyräyksen ohjelmia vielä tallessa? Elävässä arkistossa on pari lyhyttä pätkää, mm. hulvaton Sonny & Cher -imitaatio, mutta Jyrkihän veti televisiossa yhtä tai kahta kokonaista sarjaakin. Olisiko ollut Ohimennen ainakin yksi?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Ella,
tuo Sonny & Cher -imitaatio on juuri Ohimennen-ohjelmasta peräisin - Jyrki Hämäläinen oli Cher, ja Markku Veijalainen esitti Bonoa. Ohjelma oli varsin hauska ja kuvallisesti kekseliäs, niin kuin Elävän arkiston pätkästäkin voi päätellä. Muutama tuon "nuorten nonstop" -ohjelman jakso on uusittu Teemalla vuonna 2006.
Ohimennen-ohjelmaa Hämäläinen ja Veijalainen tekivät TV2:lle 1965-66, ja sen jälkeen Syrjähyppyä syksyn 1967. Ohimennen-ohjelmia on tallella seitsemän sekä lisäksi joitakin pätkiä ja työnauhoja. Yhtään Syrjähyppyä ei valitettavasti ole tallella.
Näiden ohjelmien jälkeen Hämäläinen esiintyi televisiossa lähinnä haastateltavana - Ylellä viimeksi sarjoissa "70-luvun sekahaku" sekä "Twist & Shout".
Elävän kuvan lisäksi Elävästä arkistosta löytyy muun muassa otteita radio-ohjelmasta "Miten minusta tuli minä, Jyrki Hämäläinen" vuodelta 1992.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!