yle.fi


Kaappaus Atlantilla, Mustan lohikäärmeen salaisuus, Elefanttipoika

Julkaistu: 10.12.2008 - Nostalgiaa

Minkähän nimisiä sarjoja nämä mahtoivat ?
1. Tuli telkusta noin 78-79. Joku porukka kaappasi risteillijän jonka nimi oli jotain Festvale tai jotain sinne päin?
2. Sarja tapahtuu 1700-luvulla.Sarjassa edetään Tsaarien Venäjältä Kiinaan.Sitä muistaakseni käytiin kuvaamassa Suomessakin. Sana lohikäärme olisi muistaakseni liittynyt sarjaan. Ehkä myös Åke Lindman.
3. 70-luvulla tuli joku sarja jostain viidakko-pojasta. Olisiko kenties ollut peräti nimeltään Valkoinen poika?????

Kiitos etukäteen!!!!!

Rouva Ruutu vastaa:

Hei.
Yritän vastata napakasti koska kysymyksiä on niin monta.
1. Kaappaus Atlantilla (The French Atlantic Affair, 1979) on minisarja luksusristeilijän kaappaamisesta 70 miljoonan dollarin lunnaiden toivossa. Ryöstäjien johdossa heiluu uhkaavan hourupäinen Isä Dunleavy (Telly Savalas). Vetonauloiksi sarjaan on hankittu monia kansainvälisesti tunnettuja tähtösiä: Stella Stevens, Donald Pleasence, Jean-Pierre Aumont, Horst Bucholtz, Jose Ferrer. Se esitettiin televisiossa vuonna 1980.
2. Saksalais-jugoslavialais-hollantilais-suomalainen Mustan lohikäärmeen salaisuus (Jenseits der morgenröte) tuli vuonna 1985, ja siinä Åke Lindman esitti siperialaista pahista. Sarja sijoittuu vuoteen 1648, jolloin rutto ja nälänhätä riivaavat Eurooppaa. Mahdollista helpotusta tuottaa uusi maareitti Kiinaan, jota sarjassa lähdetään tutkimaan. Sigi Rothemundin ohjaamassa sarjassa oli kuusi osaa, ja sen englanninkielinen nimi on The Secret of the Black Dragon. Saksassa sarja on saatavana myös dvd-julkaisuna.
3. Ehkäpä tarkoitat Elefanttipoikaa (Elephant Boy). Se tuli meillä televisiosta vuonna 1973. Intialainen päähenkilö Toomai (Esram Jayasinghe) omistaa viisaan ja kekseliään elefantin - sarja perustuu Rudyard Kiplingin tunnettuun teokseen.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!