yle.fi


Kaihoa 80-luvulta: Jaki, vuoriston karhu

Julkaistu: 26.02.2008 - Jade82

Hei,
kysymykseni koskee piirrossarjaa, jonka muistan nähneeni joskus 80-luvun lopulla (tai 90-luvun alussa). Sarjan nimi oli muistaakseni Jaki ja Nuka ja se kertoi orvoista karhunpennuista, joita intiaanipoika hoisi. Vaikka itse suhteellisen nuori olin sarjaa tuolloin katsoessani, muistan sarjan aiheuttaneen kovia tuntemuksia. Olisin kiinnostunut sarjan uusinnoista, jos semmoiset ovat mahdollisia. Tai jos sarjaa ei enää esitetä, osaisitkohan neuvoa miten saisin sen käsiini. Suurimmat kiitokset jo etukäteen.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Jade82.
Karhunpennut Jaki ja Nuka seikkailivat YLE TV2:ssa heti Pikkukakkosen jälkeen syksyllä 1984, ja seikkailut uusittiin 1986. Animaatiosarjan oikea nimi on Jaki, vuoriston karhu, ja se kertoo pienen intiaanipojan ja kahden karhunpennun uskomattomasta ystävyydestä. Sarja on japanilaista tekoa, alun perin vuodelta 1977 ja sen alkuperäisnimi on Shiiton Doubutsuki - Kuma no Ko Jakkii, mutta täällä lännessä se tunnetaan paremmin nimellä Jacky the Bear Cub. Sarja perustuu Ernest Thompson Setonin novelliin Monarch: The Big Bear of Tallac.
Sarjaa tehtiin 26 jaksoa, ja se on julkaistu dvd:nä ainakin Italiassa, Ranskassa ja Espanjassa. Kannattaa esittää uusintatoive TV2:lle heidän nettisivujensa kautta, sillä TV2 vastaa YLEn lastenohjelmista!


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!