yle.fi


Kanadalainen sarja 90-luvulta: Emilie?

Julkaistu: 17.03.2009 - Kaiho

Mikähän mahtoi olla Ylen lähettämä sarja 90-luvulla, tapahtumat sijoittuivat Kanadaan, meren lähelle vanhaan aikaan 1900 luvun alkuun? Vähän samantapainen sarja kuin Anna-ystävämme, mutta ei kuitenkaan. Sarjan pääosassa oli perhe, muuta en valitettavasti muista...

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Kaiho.
Voi voi, kylläpäs mieleesi on jäänyt niukasti tapahtumia tuosta sarjasta, jota kuitenkin kaiholla muistelet. Kanadalaisia sarjoja kun on YLE:n kanavilla lähetetty 1990-luvun aikana kymmeniä.
Kaikki ehtosi täyttyvät ainakin draamasarjassa Emilie (Les filles des Caleb, 1990), joka esitettiin vuonna 1994 ja uusittiin vuonna 1998. Se sijoittuu 1800-luvun loppuun ja kertoo tytöstä, joka päättää sisukkaasti jo pienenä, että hänestä tulee opettaja. Ympäristön vastustuksesta huolimatta Emilie Bordeleau toteuttaa haaveensa, mutta rakastuu oppilaaseensa ja avioituu hänen kanssaan. Lapsia siunaantuu läjäpäin ja miehestä tulee holtiton viinaveikko, joka lopulta lähtee metsuriksi pohjoiseen.
Emilie sai myös jatkosarjan Emilien tytär (Blanche, 1993), joka esitettin Suomessa vuonna 1995 ja uusittiin vuonna 2000. 1930-luvulle sijoittuvassa sarjassa Emilien tytär Blanche lähtee äitinsä tavoin rikkomaan sovinnaisuussääntöjen rajoja. Hän muuttaa Montrealiin opiskelemaan lääketiedettä, vaikka naiset eivät saisikaan toimia lääkäreinä.
Ehkäpä nämä tasa-arvon pioneereista kertovat laadukkaat sarjat ovat tarkoittamiasi kanadalaissarjoja.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!