yle.fi


Käskijän merkki - Sata kelloa

Julkaistu: 30.11.2007 - juce

Vuoden 1973 syksyllä katseltiin TV:stä italialaista sarjaa. Sen tapahtumapaikkana lienee ollut Venetsia. Aiheena oli lordi Byronin teoksiin pohjautuva (spiritismiin) tai vastaavaan pohjautuva juoni. Muistaakseni britti oli kadonnut Venetsiassa ja juonteet alkoivat siitä. Lähinnä minua kiinnostaa sarjan nimi ja siihen liittyvä musiikki. Mielestäni musiikista on suomalainen versio, nimeltään "Sadan kellot". Toivottavasti rouva Ruutu tietää vastauksen. Kiitos

Rouva Ruutu vastaa:

Ciao Juce!
Tiedänpä hyvinkin mitä tarkoitat, sillä tämä hyytävä sarja on piirtynyt lähtemättömästi mieleeni!
Italialaissarja Käskijän merkki (Il segno del comando) oli huippusuosittu kotimaassaan keväällä 1971, ja Suomessa se nähtiin tosiaan pari vuotta myöhemmin. Brittiläistä Byron-tutkijaa esitti Ugo Pagliai, kynttelikön kanssa vaeltavaa Luciaa näytteli Carla Gravina. Vieläkin menee kylmät väreet!
Sen ikivihreäksi jääneen tunnuslaulun, "Cento campanen", tekivät Fiorenzo Fiorentini ja Renato Grano. Melodian voima huomattiin meillä heti, sillä oman versionsa 1970-luvun alussa levyttivät Tapani Perttu, Eino Grön, Fredi, Pasi Kaunisto ja Tapio Heinonen.
Pasi Kauniston "Sata kelloa" menestyi listoilla parhaiten. Vuonna 2002 laulun levytti myös Janne Tulkki. "Ding-dong, ding-dong, amore..."


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!