yle.fi


Katriina Honkasen kuunnelmat

Julkaistu: 30.06.2008 - vierailija

Missä kuunnelmissa Katriina Honkanen on esiintynyt?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Vierailija.
Katriina Honkasen radioura alkoi Heikki Penttilän kuunnelmalla Tiina menee naimisiin vuonna 1986. Samana vuonna hänen ääntään kuultiin Mestaritontun seuikkailuissa. Jatkoa seurasi vuonna 1987 Hans Rueschin
kuunnelmalla Pitkien varjojen maa ja viisiosaisella Namutädit-sarjalla, jossa hänen lisäkseen näyttelivät Sari Mällinen, Kristiina Kuningas, Petteri Sallinen, Jouko Klemettilä ja Laura Ruohonen.
Sitten alkoivatkin Honkasen aktiivisimmat radiovuodet. Vuonna 1988 oli vuorossa lastenkuunnelmat Levoton lapsuus, Unikeko ja runoilija ja Mä voitan kaikki, Jorma Palon sairaalasarja Osasto 03, Ilmari Kiannon teoksesta dramatisoitu Vanha postineiti ja Raymond Chandlerin kirjasta tehty jännityssarja Pikkusisko. 1989 valmistuivat Ilkeä tapaus, Minä syön lapsia, Hiirimorsia, Patterijätkä, Hyljätyt talot, autiot pihat ja Madeira. Vuonna 1991 syntyi kuusiosainen Kananlihalla-sarja, jossa Honkasen kanssa olivat Mällinen ja Kuningas sekä kuunnelma Ei minun elinaikanani. Seuraavana vuonna työn painopiste oli muualla, radion puolelle valmistui vain jännityssarja Syvä uni.
1993 tulivat Lady Day, Kaikki myytävänä ja Ilon juhla, 1994 Lyhtykaloja, Vallan aaveet, Seitsemän syytä herätä huomisaamuun ja Olen Julian Sorel, Madame.
Sitten onkin useamman vuoden tauko: seuraavan kuunnelman Katriina Honkanen teki vasta vuonna 1998. Se oli Sirkka Laineen kirjoittama Afroditen pää. Vuonna 2003 oli vuorossa Päivi Lipposen ja Pirjo Wesaniemen Nainen ottaa eron. Samana vuonna valmistui kuunnelmalistan tuorein teos, Mari Mörön ja Heikki Syrjän kirjoittama Arjen akatemia.
Lisäksi Katriina Honkanen on ollut lukijana monissa radiodokumenteissa ja ohjelmissa.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!