yle.fi


Katsojaluvut

Julkaistu: 25.01.2008 - Erkki

Mitkä olivat seuraavien Pirkka-Pekka Peteliuksen sketsisarjojen parhaat katsojaluvut: Pulttibois, Hei hulinaa, Neurovisio, Viihdeohjelma Tukholma, Salli mun nauraa, Hömppäveikot ja Ruonansuu & Petelius Co.?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Erkki,
ja "salli mun nauraa" tosiaankin! Kysyt sellaista asiaa, jonka tutkimiseen ammattitaitoiselta tutkijalta menisi ehkä kuukausi tai kaksi, eikä vastaus sittenkään olisi aukoton.
Katsojalukuja alettiin kerätä nykyistä vastaavalla menetelmällä 1980-luvun loppupuolella YLEn kanavista ja niillä esitetyistä MTV:n ohjelmista viikoittain. Muut kanavat eivät kuuluneet valtakunnallisen katsojamittauksen piiriin, minkä vuoksi osa mainitsemistasi ohjelmista ei ole päätynyt tilastoihin lainkaan. Kurkistin vuositason summauksen Pulttiboisin osalta, koska uskoisin sen olleen noista katsotuin: sen verran voin helposti kertoa, että se ei ole ollut esitysvuosiensa tilastoissa kymmenen katsotuimman ohjelman joukossa, eli yksikään jakso ei ole ylittänyt 1,6 miljoonan katsojan rajaa.
Mikäli olet kiinnostunut tuollaista uraauurtavaa katsojalukututkimusta tekemään, kaikki noiden aikojen katsojaluvut kymmenen katsotuimman ohjelman osalta on julkaistu kunkin viikon Katso-lehdessä ja useissa sanomalehdissä. Siitä vaan kirjastoon tutkimaan!


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!