yle.fi


Kellarikaarti

Julkaistu: 21.05.2008 - Tapsa

Hei,
Löytyisikö tietoa Kellarikaarti -sarjasta? Esitettiin muistaakseni 90-luvun alkupuolella. Esko Hukkanen taisi olla yksi näyttelijöistä.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Tapsa.
Suomen itsenäisyyden ajan poliittisesta historiasta kertova komediallinen näytelmäsarja Kellarikaarti esitettiin kevättalvella 1990. YLE TV1:n viihdetoimituksen sarjan tv-ohjauksesta vastasi Uolevi Taskinen ja henkilöohjauksesta Kari Paukkunen. Käsikirjoituksen tekivät Jukka Asikainen ja Heikki Vuento.
Kuusiosainen hupisarja kertoo "totuuden maamme historiasta" ja perustuu "Suomen kuninkaallisen henkivartioston vuosikirjoihin".
Keskushenkilöinä on neljä eri yhteiskuntaluokkaan kuuluvaa Pommerin veljestä. Veljeksistä Osmo (Stig Fransman) on kartanonherra, Vilho (Esko Hukkanen) asemapäällikkö, Arvo (Heimo Happonen) kapinakenraali ja Eugen (Risto Tuorila) linnakundi.
Mukana on valtava määrä näyttelijöitä tulkitsemassa todellisia ja keksittyjä hahmoja, mm. Erkki Saarela (Väinö I), Martti Suosalo (Toropainen) ja Rose-Marie Precht (Margareta af G). Esko Hukkanen aikatauluja ulkoa luettelevana ja ammattitaidostaan ylpeänä asemapäällikkönä on varmaan jäänyt monelle muullekin mieleen.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!