yle.fi


Kielten opetusohjelmat

Julkaistu: 05.02.2009 - mattip

Missä kaikki TVeen vieraan kielen opetusohjelmat on?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Mattip.
Yleisradio on tehnyt vuosikymmenien aikana lukuisia vieraiden kielten opetukseen keskittyviä ohjelmasarjoja, joihin liittyviä tallenteita ja kirjoja on ollut runsaasti saatavilla myös kirjastoista ja kaupoista.
Nykyisin kieltenohjelmat - kuten muutkin opetusohjelmat - tulevat ulos YLE Teemalta. Uusin kieltenohjelma on viime syksynä tullut Arabialainen kättely, jossa keskityttiin arabimaiden tapakulttuuriin ja kieleen.
Suosittuja kieltenopetusohjelmia ovat viime vuosina olleet myös Talo Italiassa (2005 ja 2007) ja Talo Espanjassa (2007 ja 2008).
Kieliohjelmien määrä televisiossa on vähentynyt kovasti, sillä valtaosa YLEn perinteisistä kielikursseista on nykyisin internetissä, YLE Oppimisen verkkosivuilla. Kiireisillä nykyihmisillä ei välttämättä aina ole aikaa seurata intensiivistä kielikurssia televisiosta - internet-kurssia voi hyödyntää kukin omaan tahtiinsa.
Nettisivuilla on tällä hetkellä 19 eri kielen oppimateriaalia - siitä vaan rohkeasti uutta opiskelemaan! Kiinnostaisiko venäjä, kiina, viro vai kenties unkarin kieli? Moniin kursseihin liittyvät tallenteet ja oppikirjat löydät YLE Shopista.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!