yle.fi


Kiitos, sekaannukseni selvisi nyt - ja Kate O'Mara

Julkaistu: 18.02.2008 - Muistoja kuvaputkesta

Nyt olen selvillä vesillä tämän Hotellin herttuattaren kanssa, olen kaikki nämä vuodet sarjan esittämisen jälkeen sekoittanut kaksi näyttelijätärtä keskenään. Olen vuosien saatossa liittänyt Jean Marshin Hotellin herttuattaren esittäjään ja siitähän se sekaannus on tullutkin. Olen siis ajatellut, että tv:ssä on pyörinyt kaksi hotelliaiheista sarjaa Kahden kerroksen väen jälkeen ja että toisessa esitti pääosaa Jean Marsh. Sarahin muistin kyllä tästä Kahden kerroksen väestä.

Mutta kerrohan vielä näyttelikö brittinäyttelijätär, jonka nimeä en tietysti muista, mutta jolla oli kissamaiset silmät ja olemus oli hyvin seksikäs - etunimi saattaa olla Kate - jossain sarjassa ennenkuin tuli filmaamaan Suomeen elokuvaa, jonka nimeä en tietenkään muista. Kyseessä oli jännäri, jota kuvattiin ainakin Helsingissä.

Aika monta "en muista" - kohtaa kysymyksessäni on, mutta ehkä löydät jotain näinkin heikoilla vihjeillä

Rouva Ruutu vastaa:

Hei -
hyvä että sait selvyyden Hotellin herttuattareen!
Kate O'Mara tuli vuonna 1978 Suomeen filmaamaan Tuntematon ystävä -nimistä jännityselokuvaa, jonka toisessa naispääosassa oli Anne Pohtamo. Miespääosissa olivat Åke Lindman ja virolainen Bruno O'Ya.
Kate aloitti näyttelijänä jo 1950-luvun lopussa, ja suomalaiskatsojat olivat nähneet hänet pikkurooleissa mm. Pyhimyksessä 1960-luvulla ja Veijareissa ja pyhimyksissä 1970-luvun alussa.
Suursuosioon hän nousi vasta tv-sarjalla Testamentti (The Brothers), joka pyöri MTV:llä vuosina 1975-77. Sarja kertoi Hammondin suvun kuljetusliikkeen kähminnöistä, ja Kate O'Mara näytteli siinä Jane Maxwell -nimistä kivenkovaa naispomoa.
1980-luvun lopun tv-katsojille Kate O'Mara on tuttu Dynastiasta, jossa hän esitti Alexis Carrinton Colbyn (Joan Collins) vielä kierompaa sisarta. 1990-luvulla hänet nähtiin Patsyn sisarena Absolutely Fabulous -sarjassa. 2000-luvun katsojat tuntevat hänet Bad Girls -sarjan Virginia O'Kanena.
Sielukas ja totisesti kissamainen näyttelijätär on usein pantu aikamoisten pahisten rooliin!


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!