yle.fi


Kiitos vastauksesta ja taas uusi kysymys: Hotellin herttuatar

Julkaistu: 14.02.2008 - Muistoja kuvaputkesta

Nyt selvisi miksi liitin mielessäni Nukke-jännitysnäytelmään myös kanavat tai kanaalit. Nukkehan oli todellakin milloin missäkin kellumassa. Taidanpa laittaa uusintapyynnön Teemalle.

Mutta uuden kysymyksen pariin, tämä tuskin on yhtä hankala kuin Nukkeen liittyvä. Ostin Kahden kerroksen väkeä 1.kauden DVD-pakettina. Sarjassa sisäkkö Rosea esittää erinomainen näyttelijätär Jean Marsh. Näyttelikö hän myöhemmin jossain 1. maailmansodan jälkeiseen aikaan sijoittuvassa sarjassa pääosaa? Mielestäni hän oli hotellin omistajatar tms. Hänellä oli ollut rakkaussuhde muistaakseni yläluokkaisen perheen pojan kanssa ja tästä suhteesta oli syntynyt myös lapsi. Muistissani ei ole miten nainen hotellinsa oli saanut, oliko tämä miesystävä mahdollisesti sen hankkinut?
Mutta mikä oli sarjan nimi ja milloin sitä esitettiin? Mielestäni ensin TV:ssä pyöri Kahden kerroksen väkeä ja sen sarjan päätyttyä tuli tämä kaipaamani.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei vaan taas.
Olet esittänyt tämän kysymyksen jo aiemmin, ja olen vastannutkin siihen jo 20. joulukuuta. Toistanpa vanhan vastaukseni:
Kahden kerroksen väkeä (Upstairs, Downstairs) esitettiin meillä vuosina 1973-1974, ja uusittiin vuosina 1987-88 sekä 2001.
Hotellin herttuatar (Duchess of Duke Street) esitettiin vuonna 1978. Siinä kokista hotellin johtajattareksi nousevaa Louisa Leytonia näytellyt Gemma Jones ei esiintynyt Kahden kerroksen väessä. Kieltämättä hän on melko lailla Rosea näytelleen Jean Marshin näköinen. Hotellin herttuatar perustuu tositarinaan, Rosa Lewis -nimisen palvelustytön elämäkertaan, eikä sillä ole yhteyttä Kahden kerroksen väen fiktiivisiin henkilöhahmoihin.
Sarja oli itse asiassa BBC:n vastaveto kilpailevan LWT:n menestyssarjalle, ja BBC palkkasi siihen Kahden kerroksen väestä sekä tuottajan että käsikirjoittajan.
Kahden kerroksen väen jatkosarja oli nimeltään Thomas ja Sarah (Thomas and Sarah) ja se esitettiin vuonna 1980. Autonkuljettaja Thomas (John Alderton) ja sisäkkö Sarah (Pauline Collins) olivat siinä lyöneet hynttyyt yhteen.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!