yle.fi


Koivuharju

Julkaistu: 07.01.2008 - 70-luvun perhesarjat

Voisitko kertoa jotain tästä sarjasta? En muista muita näyttelijöitä kuin Riitta Elstelän ja Risto Aaltosen. Asuivatko he jossain maaseudulla kyseisessä sarjassa?

Rouva Ruutu vastaa:

Voisinpa hyvinkin:
Toini Vuoriston kirjoittama perhesarja Koivuharju (MTV 1976-78) peri Naapurilähiön paikan TV1:n lauantai-illoissa syksyllä 1976. Kahden vuoden kuluttua se vaihtui niinikään Vuoriston kirjoittamaan sarjaan Rauhanranta 12.
Sarjassa seurattiin eteläsuomalaisen maalaistalon elämää ja Koivuharjun kestikievarin perustamista. Riitta Elstelä ja Risto Aaltonen esittivät talon asukkaita, Ahorannan pariskuntaa Sinikkaa ja Erkkiä. Heillä oli kaksi lasta, Satu (Pilvikki Tähtelä) ja Seppo (Marko Kähönen). Muita keskeisiä henkilöitä olivat touhukas siivoaja Kaisa (Martta Reima) ja vanha herra Teutori (Kaarlo Wilska). Kestikievaritouhun aloitti Marjatta Kallion esittämä Erkin Ulla-täti, mutta näyttelijän sydänvaivojen vuoksi täti vaihtui sarjassa tädin ystävään Marja Mäkeen, jota näytteli Elina Pohjanpää. Kestikievarin pitäjäksi ryhtyessään ja maalle muuttaessaan Marja jätti miehensä, jota näytteli Sakari Jurkka.
Sarjan päättyessä Ahorannan pariskunta sai kolmannen lapsensa.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!