yle.fi


Kokemäen uunimurha: Tv-näytelmä Uuni 1980

Julkaistu: 01.10.2008 - Muistoja kuvaputkesta

Hei, lueskelin joitakin aikoja sitten kirjaa suomalaisista rikoksista ja siellä oli tarina myöskin Kokemäen uunimurhasta. Minua jäi vaivaamaan sellainen ajatus, että olisin joskus nähnyt telkkarissa aiheesta tehdyn tv-näytelmän. Muistanko aivan pieleen? Minulla on mielessä kadonneen äidin ja hänen katoamistaan ihmettelevän pojan kasvot, eli heitä esittäneiden näyttelijöiden kasvot. Olisi mukavaa saada tietää mikä oli näytelmän nimi, näyttelijät ja milloin näytelmä tuli telkkarista.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei.
Jussi Kylätasku teki Kokemäen traagisesta murhatyöstä sekä kuunnelman että tv-näytelmän. Kuunnelma tuli ulos vuonna 1979, tv-näytelmä marraskuussa 1980. Näyttämösovitus siitä tehtiin vuonna 1986.
Tv-näytelmän ohjasi Reima Kekäläinen, ja sen pääosissa näyttelivät Ahti Haljala, Seppo Kulmala ja Helinä Viitanen. Kuunnelman ohjasi Kauko Laurinkainen ja siinä esiintyivät Olavi Levula, Arno Virtanen, Leena Takala ja Pirkka Karskela.
Kylätaskun tekstit eivät ole Kokemäen tapahtuman realistisia tai historiallisia kuvauksia, mutta niissä on käytetty psykologisena lähtökohtana tuon veriteon kammottavinta yksityiskohtaa, vuosikymmeneksi uuniin muurattua vaimon ruumista. Huh, ihan puistattaa!


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!