yle.fi


Komeaa sukua -tv-sarja

Julkaistu: 04.06.2008 - Jaana

Hei rouva Ruutu,
Olet viimeinen toivoni tässä asiassa, joten haluaisin tiedustella Pekka Lepikön ohjaamasta tv-sarjasta nimeltä KOMEAA SUKUA. Mikä oli tämän sarjan juoni tiivistettynä? Onko kyseisestä sarjasta julkaistu mitään tallennetta? Kiitos sinulle!

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Jaana,
kyse on siis TV2:ssa vuonna 1990 esitetystä neliosaisesta sarjanäytelmästä. Komeaa sukua kertoi "ihmisistä, jotka ovat köyhiä mutta ylpeitä". Elise Saarikon kirjoittaman komediasarjan alaotsikko on "Miehet jotka kulkevat". Se kuvattiin Hämeenkyrössä Kuustenlatvan kylässä.
Sarjassa näyttelivät Sylvi Salonen (Martta), Esko Pesonen (Eetu), Matti Viironen (Viljanen), Tuija Ernamo (Airi), Marja-Sisko Aimonen (Alma) ja Antti Litja (Heikki).
Jaksojen sisältöselosteet ovat niukahkot mutta jossain määrin valaisevat:
Ensimmäisessä jaksossa "Ruattiviarai" Viljanen palaa kotiin. Toisessa jaksossa "Kipsis" Viljanen on palannut kotiin ja tekee suunnitelmia. Kolmannessa jaksossa "Pitsipöksyt" Viljanen on tosissaan, mutta Heikkikin piirittää Airia. Viimeisessä jaksossa "Yhteinen onni" elämä kulkee eteenpäin.
Avaan juonenkäänteitä hiukan lisää:
Ruotsissa vuosia asunut Viljanen palaa kotiseudulleen. Tämä hitaaksi luonnehdittu aikamiespoika asettuu Martta-äitinsä ja Eetu-isänsä taloon; naapurissa asustaa Viljasen entinen heila Airi äitinsä ja aviottoman lapsensa Matin kanssa. Matin isä on Viljanen.
Airi on kyläkoulun keittäjä ja ompelija, Airin äiti Alma on muovitehtaasta lomautettu entinen kaunotar, joka hoitaa kissojaan ja Mattia.
Viljasen ja Airin suhdetta lämmitellään, mutta lähistöllä asustaa myös Heikki, sulhasehdokas hänkin. Viimeisen jakson alaotsikko viittaa kuitenkin siihen, että vanhat rakastavaiset saavat lopulta toisensa.
Sarjaa ei ole julkaistu tallenteena, joten ei auta kuin pyytää YLE TV2:lta uusintaa.
Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!