yle.fi


Komediaa: Eeva, Veera ja Saara, Rhoda

Julkaistu: 03.01.2008 - Jasu

Moi
Mitäpä muistat seuraavista 70-luvun kotimaisista TV-sarjoista:
1. Eeva. Pääosassa taisi olla Marjatta Kallio ja hänen tyttärenään Terhi Panula.
2. Saara ja Veera. Päärooleissa Marjukka ja Elina Halttunen.
3. Entäpä jenkkiläisestä TV-komediasarjasta ``Rhoda`` taisi pääosassa olla Valerie Harper (tai joku sinnepäin).
Jotenkin muistan nämä sarjat mutta en oikein juonia tai muutakaan mitä tapahtui.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Jasu.
1. Inke Tarkaksen käsikirjoittama ja Inke ja Aarne Tarkaksen ohjaama Eeva tuli MTV:llä alkuvuodesta 1971. Kumman heikosti tämä sarja on jäänyt ihmisten mieliin, vaikka se pyöri sentään puolisen vuotta. Marjatta Kallio oli tosiaankin yksinhuoltaja Eeva Kesänen ja Terhi Panula hänen teinityttärensä Ilona Kesänen. Minäkään en nyt saa päähäni Eevan ammattia, mutta lähipiirissä pyörivät ainakin Väiski Kiiskinen (Olavi Ahonen) ja Taina Ruusunen (Tiina Rinne). Eevan esimiestä taisi näytellä Leo Jokela ja Ilonan isovanhempia Pentti Irjala ja Pia Hattara. Muissa rooleissa vierailivat mm. Uljas Kandolin, Brita Koivunen, Martti Tschokkinen ja Aarre Karen.
2. Veera ja Saara oli Elina ja Marjukka Halttusen käsikirjoittama 5-osainen komediasarja, jossa he itse näyttelivät nimirooleja. Kolmikymppinen Veera oli lääkintävoimistelija, joka vähitellen luopui haaveistaan naida Elvis tai prinssi Charles. Hän joutui muuttamaan yhteen toimeliaan pikkusiskonsa kanssa, ja siitähän absurdit yhteensattumat alkoivat. Sarjan ohjasi Jussi Tapola vuonna 1977.
3. Rhoda Morgensterniä esitti tosiaankin Valerie Harper. Alunperin Rhoda oli sivuhenkilö Yhdysvalloissa hyvin suositussa Mary Tyler Moore Show'ssa, mutta hahmo sai oman sarjansa vuonna 1974. Suomessa Rhodaa näytti MTV ainakin vuosina 1975-76.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!