yle.fi


Kotimainen ohjelma 60-luvun lopulta: Iltavuoro

Julkaistu: 18.09.2008 - Muistoja kuvaputkesta

Olen seurannut palstaasi ja kysellyt välillä itsekin ohjelmista. Nyt putkahti mieleen ohjelmasarja 60-luvun lopulta. En tiedä luokitellaanko kyseinen ohjelmasarja viihde- vai asiaohjelmiin. Kyseiset ohjelmat nauhoitettiin eri paikkakunnilta, joskus oltiin paperitehtaassa ja joskus jossain muualla. Mielestäni ohjelmat nauhoitettiin (vai tulivatko suorana?) yleensä isommissa teollisuuslaitoksissa. Ohjelmissa kerrottiin kyseisen tuotantolaitoksen toiminnasta ja taisipa tulla yleistä tietoa ko. paikkakunnastakin siinä ohessa. Työntekijöitä haastateltiin myös. Kaikissa ohjelmissa oli myös musiikkivieras. Ainakin kerran vieraana nähtiin Irwin Goodman! Muistikuvani ovat todella hajanaisia, mutta toivottavasti löydät hakemani ohjelman näillä tiedoilla.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei taas!
Luulenpa, että tarkoitat televisiolle toteutettuja toivekonsertteja, joissa tietyn tuotantolaitoksen väki oli saanut esittää toiveita; solistit esiintyivät työpaikan ruokalassa tai salissa ja samalla hiukan esiteltiin työntekijöitä ja ympäristöä. Työntekijät saivat myös esittää solisteille kysymyksiä.
Sarjan nimi oli Iltavuoro ja sitä tehtiin vuosina 1967-69. TV2:n Ajanvietetoimitus toteutti kaiken kaikkiaan 25 Iltavuoro-konserttia, joiden solisteina oli aikakauden suuria nimiä Laila Kinnusesta Katri Helenaan. Konserttitallenteista vain yksi on säilynyt TV-arkistossa.
Sarjassa nähtiin mm. konsertti Turun liivitehtaalta, solisteina Tuulikki Pienimäki, Pertti "Kreivi" Lindgren, Finntrio ja Taisto Tammi, sekä konsertti Porin puimuritehtaalta, solisteina Hilkka Kotamäki, Anita Hirvonen ja Martti Innanen. Kouvolan harmonikkatehtaalla lauloivat Marjatta Leppänen, Jorma Juselius ja Esko Könönen, ja Riihimäen askarteluohjaajaopistossa toiveita tulkitsivat Anki, Jukka Kuoppamäki ja Kivikasvot.
Juuri suosionsa huipulle noussut Irwin Goodman esiintyi peräti kolmessa toivekonsertissa: Laila Halmeen ja Robinin kanssa Sääksjärven jakelukeskuksessa marraskuussa 1967, Anette Tuomisen ja Fredin kera lahtelaisessa kodinkonetehtaassa tammikuussa 1968 ja vielä Martti Innasen kanssa Turengin jäätelötehtaalla syyskuussa 1968.
Sarjaa juonsi Jukka Haavisto, ja sen ohjauksesta vastasi Esko Leimu.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!