yle.fi


Kultainen Salama

Julkaistu: 30.01.2009 - Neiti

Missä kultainen salama sarja on kuvattu? Mitä kuuluu sarjan nuorille näyttelijöille, ovatko jatkaneet näyttelemistä?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Neiti.
Nuortensarja Kultaisen Salaman ohjaaja Jarmo Heikkinen otti oikein kunniatehtäväksi soittaa kaikille sarjan nuorille näyttelijöille, ja selvittää heidän nykykuulumisensa. Tässäpä ystäväni Jarmon perusteellinen vastaus:

"Kukaan Kultaisen Salaman lapsinäyttelijöistä ei ole valinnut näyttelijän ammattia. Kaikille kuuluu hyvää, nämä mainiot entiset lapsinäyttelijät ovat nyt niukasti alle kolmikymppisiä, aktiivisia Suomen kansalaisia.

Terhi eli Elina Elovirta työskentelee ammattikorkeakouluopintojen jälkeen Valiolla kansainvälisessä myynnissä, on kihloissa ja harrastaa innokkaasti liikuntaa, tällä hetkellä erityisesti laskettelua. Hän asuu Helsingissä.
Elisa alias Virva Garam on valmistunut Sibelius-Akatemiasta pianistiksi, on avoliitossa ja on perustanut oman musiikkikoulun Aleksanterinkadulle. Virva toimii myös aktiivisesti Klassisen musiikin lähetystössä, jonka yhtenä tarkoituksena on laajentaa klassisen musiikin tietämystä ja suosiota.
Visa eli Juha Auvinen asuu Helsingissä ja on amk:n jälkeen työskennellyt perheyrityksessä, jonka toimialana on sähköurakointi ja valomainospalvelut. Hän toimii myös projektipäällikkönä työministeriön hankkeessa Seniorikansalainen työvoimalähteenä (www.seniorikansalainen.fi). Juha on avioliitossa ja hänellä on 3- ja 1-vuotiaat tyttäret. Jalkapallo on edelleen tärkeä harrastus.
Ville Geitel, joka muistetaan Hakkerina, opiskelee Lahden muotoiluinstituutissa graafista ja visuaalista suunnittelua. Hän on myös osakkaana firmassa, joka työstää animaatioita ja muuta liikkuvaa kuvaa. Musiikki on tärkeä osa-alue niin työssä kuin harrastuksenakin.
Joukon vanhin, Reko, jota näytteli Paavo Ritala, työskentelee amk:n jälkeen tällä hetkellä aluemyyntipäällikkönä porvoolaisessa sähköalan yrityksessä. Paavo on aviossa ja 2-vuotiaan Roosa-tyttären isä."

Toivottavasti tiedoista paljon iloa, minusta ainakin oli mukavaa lukea Jarmon selvitystä, ja huomata, että nuorille kuuluu pelkkä hyvää. Kultainen salamahan on tehty vuonna 1994 ja uusittu viimeksi vuonna 1997 - sekin olisi niin mukava nähdä taas uusintana. Kiitos Jarmolle ja hyvää jatkoa Kultaisen Salaman näyttelijöille!


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!