yle.fi


Kuolleista herännyt

Julkaistu: 24.11.2008 - sk

Muistan joskus 70-luvulla nähneeni televisioteatterin esittämän
Maiju Lassilan, Kuolleista Herännyt, jossa loisto-osan teki Erkki Pajala.
Onko mahdollista joskus saada uusinta, luultavasti sitä ei ole uusittu
koskaan.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei.
Kuolleista herännyt (1975) on Televisioteatterin tulkinta Maiju Lassilan samannimisestä romaanista, tv-näytelmäksi sen dramatisoi Pekka Suhonen ja ohjaajina toimivat Jukka Sipilä ja Hannu Kahakorpi.
Veijarikomedia kertoo helsinkiläisen satamajätkän, Jönni Lumperin ihmeellisistä seikkailuista miljonäärien, kaupan, keinottelun ja rahan maailmassa. Ja siitä, kuinka rikastumisen himo on vähällä tappaa ihmisessä inhimillisen ja muuttaa hänet oman itsensä irvikuvaksi. Ei siis tippaakaan vanhentunut sanoma.
Mukana on liuta Televisioteatterin huippukauden näyttelijöitä: Erkki Pajala, Hannu Kahakorpi, Eira Soriola, Gerog Backlund, Paavo Pentikäinen, Vesa Mäkelä, Mauri Kuosmanen, Martti Kainulainen, Oiva Lohtander, Matti Oravisto, Harri Tirkkonen, Kari Franck, Tauno Palo, Heikki Kinnunen, Liisamaija Laaksonen, Pehr-Olof Siren, Anja Pohjola, Toivo Mäkelä ja Irma Seikkula.
Kuolleista herännyt on uusittu 1970-luvulla kahdesti ja 1990-luvulla kahdesti. Viimeksi se on tullut televisiosta vuonna 2001, joten kyllä sille varmaan löytyisi jo uusia katsojia. Yleisradion Tallennepalvelun vhs-kasetti ohjelmasta on vielä käytössä joissakin kirjastoissa, ja sen voit tilata kaukolainana katsottavaksesi.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!