yle.fi


Kuukauden suositut

Julkaistu: 28.11.2007 - Kauko

Kuinka paljon Ylen arkistosta löytyy vanhoja ``Kuukauden suosittuja``?
Eikö niitä voisi siirtää DVD:lle ja pistää myyntiin Yle-shoppiin. Tai jos niitä voisi edes näyttää TV:ssä. Jotain on näytetty ja jotain löytyy elävästä arkistosta, mutta varmasti on vielä lisää joita ei ole näytetty. Myös muuta Laila Kinnusen tuotantoa voisi siirtää DVD:lle ja laittaa myyntiin. Ja kuinka paljon Ylen kantanauhoissa on Lailan esityksiä joita ei löydy levyiltä? Niitä voisi laittaa CD:lle.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Kauko,
1960-luvun iskelmäohjelma Kuukauden suositut oli suora, eli tallella ei ole ainuttakaan kokonaista ohjelmaa. Ylen arkistoissa on vain sellaiset musiikki-insertit, jotka tehtiin Kuukauden suosittuihin etukäteen filmille. Yhteensä noin nelisenkymmentä musiikkiesitystä on koko sarjasta tallella, ja niitä näytetään usein television historia- ja musiikkiohjelmissa.
Voi, me kaikkihan toivoisimme, että Yleisradio saisi julkaista aarteitaan dvd- tai cd-muodossa! Ikävä kyllä tekijänoikeuslaki estää Yleltä sellaisen toiminnan: jokainen dvd-julkaisu on pitkien ja työläitten neuvotteluiden hedelmä. Elävällä arkistolla on poikkeuslupa tekijänoikeusjärjestöjen kanssa, joten kannattaa nauttia Elävän arkiston antimista ja toivoa sinne lisää vaikkapa Lailan esityksiä!


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!