yle.fi


Kylällä sattuu ja tapahtuu, Hattuset, Piilomaan pikku aasi, Kukkaismaa

Julkaistu: 02.07.2008 - winha waimo

Sellainen lastenohjelma tuli joskus, oliko se ylellä? Mahtaako saada DVD:nä, entä Rosvo Rudolfia sekä Piilomaan Pikku-Aasia?
Muistan viikonlopun lasten aamujen ohjelmista myös piirretyn Janne-kissan (Janne puutarhassa) sekä Hattuset. Niitä ei ole taidettu esittää uudelleen sitten 1970-1980-luvun?
Saisikohan näitä DVD:nä?
Kiitos!

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Winha Waimo.
Muistelemasi saksalaissarja Kylällä sattuu ja tapahtuu (Neues aus Uhlenbusch) tuli aikoinaan YLEltä ja siitä on kyselty tällä palstalla aiemminkin.
Sarjaa tehtiin 40 puolituntista jaksoa vuodesta 1977 alkaen, ja TV1:llä se pyöri vuosina 1979-83. Uhlenbuschin postimies Heinia esitti Hans-Peter Korff, joka on jäänyt monille mieleen. Alkuperäisnimen avulla pääset YouTubesta hiukan kurkistamaan muistoihisi ja sarjan ilman suomenkielisiä tekstejä löydät kyllä Saksasta myös dvd:nä. Suomessa sitä ei ole julkaistu.
Hattuset (Chapi Chapo) oli ranskalais-sveitsiläinen nukkeanimaatio, joka tuli YLE TV1:n lastenohjelmissa vuosina 1974-77 ja uusittiin 1980-luvun puolivälissä. Sen tekijät ovat Italo Bettiol ja Stephano Lonati, ja noista sombreropäisistä Chapi- ja Chapo-veijareistakin löydät näytteet YouTubesta ohjelman alkuperäisnimellä.
Piilomaan pikku aasi (1977) on kotimainen animaatio isäänsä etsivästä pikku aasista. Sen on käsikirjoittanut Lea Pennanen ja piirtänyt Maija Karma, ohjauksesta vastaa Reijo Miettinen.
Minäkin muistan pulskan Janne-kissan, mutta en onnistunut nyt löytämään sen alkuperästä mitään tietoa. Muistaakseni sarjan nimi oli Janne-kissa kukkaismaassa tai kukkamaassa, ja se tuli jonkin makasiiniohjelman sisällä.
Rosvo Rudolfista olenkin kirjoittanut jo monta kertaa. Löydät vanhat vastaukseni tältä sivulta helposti oman internet-selaimesi Etsi-komennolla.
Piilomaan pikkuaasin ja monet vanhat tutut lastenohjelmat saat katsottavaksesi vhs-tallenteena lähikirjastosi kautta, mutta myynti-dvd:nä niitä on tekijänoikeussyistä ilmestynyt vähemmän. Ulkomaisiin animaatiosarjoihin YLEllä ei ole dvd-oikeuksia. Tietoa Ylen dvd-julkaisuista löydät Yle Shopista, jonka sivuilta löytyy linkki myös kirjastoja palvelevan Tallennemyynnin sivuille.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!