yle.fi


Kysymys joka vaivaa.. Animaatiosarja Mumfie

Julkaistu: 27.08.2008 - halinalle.84

tässä olen miettinyt seuraavaa ohjelmaa itse muistelen että olisin joskus katsonnut sellasta missä oli variksen pelätin ja sen kavereita ja ne joi teetä valaan sisässä ja se valas kuljetti niitä pitkin vesistöjä siis veden alla mutta ohjelman nimeä en muista mutta tollanen muistikuva on... ja ohjelma on tullut joskus 80-90 luvun aikana

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Halinalle.
Näytin kysymyksesi ystävättärelleni, jonka lapset ovat olleet katseluiässä 1990-luvulla ja hänelle tuo variksenpelätin oli jäänyt muistikuviin.
Päättelimme, että tarkoittanet Mumfie-animaatiosarjaa. Britt Allcroftin lastenkirjaan perustuva Mumfie (Magic Adventures of Mumfie) kertoo pikkunorsusta, jonka ystäviä ovat mm. variksenpelätin, lentävä possu ja valas, joka toimii hotellina ja kulkuneuvona. Tuolla hotellivalaan sisällä Mumfie ystävineen tosiaankin vierailee matkallaan pelastamaan pikku possun äitiä, jonka pahat tahot ovat kaapanneet.
Kanadalainen sarja on 1990-luvun puolivälistä, ja sitä esitettiin inserttinä Pikku Veturissa 5.1.-30.3.1997 yhteensä 13 kertaa. Sarja uusittiin kesällä 1998. Puolituntinen piirroselokuva Mumfien valkoinen joulu (1994) näytettiin jouluaattona 1996 ja uusittiin jouluaattona 1997.
Mumfien ja kavereiden suomalaisina ääninä toimivat Jarmo Koski, Heikki Määttänen ja Vesa Ruusivuori.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!