yle.fi


Lasten- ja nuorten sarja Vuf!

Julkaistu: 08.01.2008 - "Hemppu"

Arvoisa Rouva Ruutu: Onko teillä tietoa, että milloin esitettiin YLE:n tv1:ssä Iso-Britannialaista Lasten- ja nuorten sarjaa Wuff! ja kuka esitti koiraksi muuttuvaa, roolinimeltään Eric-poikaa?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Hemppu,
brittisarja Vuf (alkuperäisnimeltään Woof) alkoi vuonna 1989 ja sitä tehtiin vuoteen 1997 saakka. YLE esitti sitä vuosina 1993-95. Eric Banks oli tuiki tavallinen koulupoika, joka joutui oudon taian valtaan: häntä alkoi yhtäkkiä syyhyttää, ja hän muuttui koiraksi hyljäten koulupukunsa milloin minnekin. Vain Ericin paras ystävä tiesi tämän kumman jutun, kaikilta muilta yllättävät muodonmuutokset piti salata.
10-vuotiasta Eric Banksia esitti Edward Fidoe, mutta hän poistui sarjasta jo neljän vuoden jälkeen ja päähenkilöksi nousi Adam Roperin esittämä Rex Thomas. Vuonna 1978 syntynyt Edward Fidoe ei jatkanut tv-uraa. Hänen nykykuulumisiaan voit kysellä vaikkapa Facebookissa.
Allan Ahlbergin kirjaan perustuvan sarjan ohjasi David Cobham. Koiraroolia esitti loistavasti sekarotuinen Pippin-turrikka. Kun Pippin väsyi rooliinsa, hänen tilalleen tuli Punch. Viimeisenä Vuf-tähtenä nähtiin Tinka.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!