yle.fi


Lasten piirretty 70-luvulta? Taikapallo?

Julkaistu: 19.02.2008 - Tiina Nuutila

Muistaisiko Rouva Ruutu sellaista erittäin värikästä, etten sanoisi psykedeelistä, pikkulasten piirrossarjaa, jossa alkutekstien tai alkulaulun aikana muistaakseni lenteli perhosia, oli erittäin värikkäitä kukkasia (punainen-oranssi-violetti jne 70-luvun tapaan)?

Tulen ihan hulluksi kun yritän keksiä mikä sen sarjan nimi oli. Olen sitä lapsena katsellut, ja koska olen syntynyt 1971 niin voisiko olla tullut 70-luvun puolivälin paikkeilla tai vähän sen jälkeen? Kuvittelen lisäksi, että tuli viikonloppuaamuisin, samaan aikaan kuin Rosvo-Rudolf ja muut mahtavat lasten ohjelmat.

Animaatiosta en paljon muuta muista, saattoi olla brittiläinen? Muistikuvat ovat siis hataria mutta ERITTÄIN vaivaavia ja olisin kovin kiitollinen jos Rouva Ruutu tämän tunnistaisi?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Tiina.
Olisitkohan voinut katsoa Taikapalloa vuonna 1974?
Se tuli sunnuntaiaamuisin. Lisätietoja löydät tuosta linkistä tai kelaamalla tätä palstaa alaspäin: olen kirjoittanut sarjasta enemmän 2.12.2007.
Vuonna 1976 sunnuntaiaamuisin tuli sarja nimeltä Satukukkia (Flower Stories), mutta sen visuaalista ilmettä en valitettavasti enää pysty palauttamaan mieleeni.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!