yle.fi


Lastenohjelma 70-80-luvulta? Immanuel Perperi ja hänen vaimonsa Sofia

Julkaistu: 03.02.2009 - Ritva-fani

Hei,
mieleeni on jäänyt tv-ohjelma/sarja, josta pidin erityisen paljon lapsena. Päähenkilöinä Ritva Valkama ja muistaakseni Pertti Palo. He olivat pariskunta, joilla oli tapana jostain syystä muuttua välillä pienenpieniksi. Heillä oli myös näköpuhelin, jolla olivat yhteydessä Valkaman esittämän rouvan siskoon ja jolle pienentymissalaisuus ei saanut paljastua. Tapahtumat sijoittuivat aina pariskunnan kotiin.
Mikä mahtaa olla ohjelman tai henkilöiden nimet?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Ritva-fani.
Minäkin olen tavattoman ihastunut Ritva Valkaman näyttelemiseen, hän on tehnyt hienon uran niin komedioissa kuin vakavissakin rooleissa.
Kyselemäsi hurmaava lastensarja on nimeltään Immanuel Perperi ja hänen vaimonsa Sofia. Se esitettiin alunperin TV2:lla vuonna 1971 ja uusittiin 1974.
Immanuel ja Sofia Perperi ehtivät kahdeksan jakson aikana puuhata monenlaista yllättävää, sillä Immanuel on keksijä. Pieniksi he muuttuivat siksi, koska Sofia meni uteliaisuuttaan koskemaan johonkin uuteen keksintöön. Immanuelin väsäämän näköpuhelimen toisessa päässä on äreä Eulaalia-täti, jota esitti Kaija Sinisalo-Lahtinen.
Sofiaa esitti Ritva Valkama ja Immanuelia Pertti Palo, kuten muistelitkin. Eri jaksoissa heillä kävivät kylässä muun muassa Palopäällikkö (Seppo Laine), Eno-Gabriel (Pentti Järventie) ja Hiski Hippi (Pekka Laiho).
Minun mielestäni hauskinta oli se, kun Perperit perustivat oman tv-kanavan. Kanavalta tuli muun muassa ruokaohjelmia, joista vastasi Sofia, sekä kotimaisia "elokuvia", joiden kaikki roolit näyttelivät Immanuel ja Sofia.
Sarjan ensimmäiset neljä jaksoa käsikirjoitti Reino Lahtinen ja ohjasi Matti Kuikkaniemi, loput neljä jaksoa kirjoittivat ohjaaja Kuikkaniemi ja Pertti Nättilä.
Sarjan uusintaa kannattaa toivoa YLE TV2:lta, joka esittää lastenohjelmia. Toivottavasti tämäkin veikeä sarja uusitaan, se olisi totisesti sen arvoinen!


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!