yle.fi


Lastenohjelma 80-luvun lopulta: Satukirjaston aarteet

Julkaistu: 26.02.2009 - Weewa

Oon muistellut tässä sellaista lasten ohjelmaa, joka tuli varmaan 80-luvun lopulla (87-89 ehkä, tai ehkä jopa 90 luvun alussa) . En muista ohjelmasta oikeastaan mitään, paitsi tunnarissa oli piirretty paimenen näköinen mies, joka soitti kitaraa ja siinä taustalla oli iso puu. Ohjelmassa taisi olla jotain lasten tarinoita tai satuja. Muistatkohan mikä ohjelma oli ja minkä maalainen se oli?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Weewa.
Tuon lastenohjelman alkuanimaatio on jäänyt monelle ikätoverillesi mieleen, ja siitä on kirjoitettu tälläkin palstalla jo pari kertaa. Sarjan nimi on Satukirjaston aarteet (Storybook International), ja se kuului TV1:n Opetus-TV:n ohjelmistoon vuosina 1989-1990. Jaksot uusittiin vielä vuonna 1992.
Sarjan tunnarissa piirretty trubaduuri istuu puussa kettunsa kanssa laulaen satuun johdattelevaa laulua: "Tarinani alkaa, mua heti kuunnelkaa..." Samalla kun hän viittaa eri kulttuureihin, hänen asunsa ja ulkomuotonsa muuttuu hauskasti saksalaisesta ruotsalaiseksi, amerikkalaiseksi ja niin edelleen.
Itse tarinat eivät olleet piirrettyjä, vaan näyteltyjä - siksi niin monelle on jäänyt mieleen tuo alkutunnus ihan irrallisena.
Lisätietoja sarjasta voit lukea vierittämällä tätä sivua alaspäin: olen kirjoittanut siitä 19.9.2008 otsikolla Satukirjaston aarteet.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!