yle.fi


Lastenohjelma: Paapero

Julkaistu: 29.09.2008 - Mersu

Hei,
joskus 80-luvulla esitettiin muistaakseni Pikku Kakkosessa sarjaa, jonka tunnussävel menee jota kuinkin näin: "minä olen Jussi. Joskus äkäpussi. Joskus ihan kiltti. Joskus muuten vaan." Mikähän mahtoi olla ohjelman nimi ja minä vuonna sitä esitettiin?

Toinen lastenohjelma, josta itse kovasti pidin lapsena, on myös ilman nimeä. Siinä seikkaili pieni ötökkä ja tämä ötöllä hoki joka jaksossa samaa lausetta: piipero paapero patikkajalka. Patikkajalassa pikkuiset tossu... Tai jotain tuollaista. Ötökän kaveri oli joku reppana, joka ei kai osannu sanoa muuta, kuin oi joi. ;) Tätäkin sarjaa esitettiin Pikku Kakkosessa tai esim. puoli kuusi -lastenohjelmassa. Löytyisikö tälle ohjelmalle nimeä?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Mersu.
Tuota Äkäpussi-Jussia en nyt onnistu tavoittamaan, vaikka se kuulostaakin kovin tutulta. Ehkä joku lukijoistamme muistaa sen heti, ja panee tännepäin lisävinkkejä!
Mutta tuo toinen on selvä. Tarkoitat Heikki Prepulan alle kymmenminuuttisia Paapero-animaatioita vuodelta 1981; ne uusittiin 1980-luvulla moneen otteeseen mm. Pikku Kakkosessa. Paapero-animaatioita oli kaiken kaikkiaan viisi, ja niiden nimet olivat Paapero auttaa pikku Kirppusta, Paapero toimittaa asioita, Paapero ja puuhun pudonnut tähti, Paapero ja Turilaan lentokoe ja Paapero ja karjuva Körmö.
Ne Paaperon kaverit olivat nimeltään Pikku Kirppunen, Turilas ja Kasiainen.
Ja se loru taisi mennä näin: Paapero taapero patikkajalka, patikkajalassa pikkuiset tossut, tossuista tassut pois.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!