yle.fi


Lastenpiirretty Robinson Crusoesta

Julkaistu: 12.11.2008 - MariB

Tämä on vaivannut ja pitkään!!! Toivottavasti voit edes jollain tapaa auttaa.

Taisi olla 80-lukua kun tämä kyseinen elokuva/piirretty esitettiin televisiosta ja vanhempani sen minulle nauhottivat vhs:lle. Sitä katsoinkin puhkikulumiseen asti. :( Muistan hämärästi että siinä oli pieni poika pääosassa jossain saarella (Maanantai??). Piirretty oli värillinen.
En nyt muuta osaa kertoa vaikka kuinka muistelisin.

Olen yrittänyt kys. piirrettyä etsiä ja en ole varma mutta Treen Metsossa oli netin kautta näkyvissä ainakin joku vanha filmi tätä muistuttaen, mutta jäi sitten katsastamatta.
Jos saat selville nimen niin saatko myös selville onko tätä klassikkoa mahdollisuutta vielä nähdä jotenkin?

Kiitos.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Mari.
Robinson Crusoen tarinasta onkin tehty niin monta näyteltyä ja animoitua versiota, että niiden selvittämiseen tarivtaan oikein paneutumista. Olen käynyt läpi lukuisia versioita, ja päädyin tarjoamaan sinulle kahta erilaista vaihtoehtoa.
Tsekkiläis-saksalaisena yhteistuotantona valmistettu englanninkielen opetukseen tarkoitettu animaatioelokuva, joka esitettiin meillä Opetusohjelmissa sekä suomeksi puhuttuna (Yrjö Tähtelä) että englanninkielisenä. Neliosainen sarja näytettiin moneen kertaan vuosina 1983 ja 1984.
Tuo animaatiosarja oli peräisin kuuluisilta Jiri Trnkan studioilta ja sen ohjauksesta vastaa Stanislaw Latal. Animaation alkuperäisnimi ja englanninkielinen nimi ovat Dobrodruzstvi Robinsona Crusoe, namornika z Yorku eli "The Adventures of Robinson Crusoe, the Sailor from York". Kyseessä on nukkeanimaatio, ja sen kuvan löydät vaikkapa täältä.
Mutta vielä varmennin arvelisin, että tarkoitat toista, vuonna 1991 tullutta animaatiosarjaa nimeltä Robinson Crusoe. Sen alkuperäisnimi on Robinson et Compagnie ja sarja on ranskalainen. Kuusiosaisen sarjan on ohjannut Jacques Colombat ja siitä löydät dvd:n kansikuvan täältä.
Kumpaakaan sarjaa ei ole saatavana suomenkielisenä, mutta ulkomaisia julkaisuja voit jäljittää verkkokaupoista.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!