yle.fi


Lauantaiaamun lastenohjelma, 1980-luvulta: Nallevaarin tarinoita?

Julkaistu: 02.09.2008 - Jaana

Hei!
Mieltäni on jo pitkän aikaa vaivannut eräs lastenohjelma, jonka nimeä enkä edes hahmoja kovin hyvin muista.. Tämä animaatio kertoi metsässä asuvista karhuista ym. metsän eläimistä..Hahmot olivat "kovin viisaita" , hieman mietteliäitä ja selvisivät erilaisista pulmista.

Muistaakseni äänenä tai kertojana toimi joko Heikki Määttänen, Jarmo Koski tai Jukka Voutilainen, kuitenkin miesääni, joka on ollut monissa muissakin lastenohjelmissa äänenä. Muistan sen, että esitysaika oli lauantaiaamuisin ykkösellä, melko aikaisin, sillä sen jälkeen esitettiin vielä muita lastenohjelmia. Tämän ohjelma on luultavasti esitetty 1980-luvun loppupuolella ennen kuin Veturi-lähetykset alkoivat.

En tarkoita sarjoja Taotao, Jaki ja Nuka enkä Kaukametsän pakolaiset vaan jotain hieman vanhemmalla tyylillä tehtyä animaatiota.

Valitettavasti enempää tietoa en pysty antamaan, toivottavasti ohjelma näillä tiedoilla löytyisi.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Jaana.
Voisitkohan tarkoittaa Nallevaarin tarinoita-sarjaa, jota esitettiin ensin Veturissa vuosina 1994-1995 ja sitten Pikku Veturissa 1996-1997?
Sarja perustuu Jane Hisseyn lastenkirjoihin. Lastenhuoneen lelut huomaavat yhtäkkiä, että Nallevaari on kadonnut: se on pakattu pois käytöstä. Lelut vapauttavat Nallevaarin, josta viisautensa vuoksi tulee koko ryhmän päällikkö. Muiden lelujen ongelmia ratkoessaan Nallevaarin apuna toimii vielä viisaampi ja verkkaisempi vanha nalle.
Palkittua nukkeanimaatiosarjaa esitettiin Ylellä yhteensä 37 episodia. Lukijoina suomalaisversiossa olivat Jarmo Koski ja Tuomo Holopainen. Kirjoitapas Googlen kuvahakuun sarjan alkuperäisnimi "Old Bear Stories", niin kuvista varmasti tunnistat, onko tämä tarkoittamasi sarja!


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!