yle.fi


Lentotukialuksella 70-luvulla: Meripoika

Julkaistu: 04.06.2008 - Hennukka

Hei!
70-luvun loppupuoliskolla tuli joku "tosi-tv" dokumenttisarja lentotukialuksen miehistöstä ja lentäjistä. Tunnusmusiikkina oli muistaakseni Rod Stewartin I am Sailing. Onko tietoa sarjan nimestä ja tarkemmasta esitysajankohdasta? En muista, oliko se YLE:n vaiko MTV:n ohjelmistoa.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Hennukka.
Kaipailemasi sarjan nimi on Sailor (1976), jonka MTV esitti nimellä Meripoika kevätkaudella 1978.
BBC:n dokumenttisarja kertoo elämästä brittiläisellä HMS Ark Royal -lentotukialuksella, joka on lähes puolen vuoden komennuksella osallistuakseen Yhdysvaltojen 200-vuotisjuhlaan heinäkuussa 1976. 10-osainen Meripoika on yksi 1970-luvun muistetuimmista dokumenttisarjoista, ja se on ilmestynyt Britanniassa myös dvd-pakettina. Löydät sarjasta lisätietoja vaikkapa hakusanoilla Sailor HMS Ark Royal tai Sailor BBC.
Rod Stewartin hitti "Sailing" oli ollut listaykkönen ilmestymisvuonnaan 1975, ja tämän dokumenttisarjan tunnarina se nousi jälleen suosioon eri puolilla maailmaa. Suomessa tv-sarja nosti laulun uudelleen peräti listaykköseksi huhtikuussa 1978, ja se julkaistiin jopa lapsikuoron esittämänä levyllä "Lasten tv-suosikit".


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!