yle.fi


Lost-henkinen saariseikkailu: Salaperäinen saari

Julkaistu: 03.11.2008 - Muistinsa menettänyt

Heippa!
Olen pidemmän aikaa pohtinut ja etsinyt jokapuolelta tv-sarjaa joka tuli mielestäni joko kakkoselta tai mtv3:lta 90-luvun puolivälissä lauantai aamupäivisin. Sarja oli melko lyhyt ja siinä pieni porukka ihmisiä oli haaksirikkoutunut pienelle saarelle. Saarella tapahtui kummia vähän lostin tapaan eikä joukkio koskaan pelastunut ja loppu jäi epäselväksi. Joukossa oli ainakin yksi tumma mies ja eräs naisista odotti lasta. Osa porukasta kuoli tai katosi ja loput meinasivat pelastua, mutta sitten tapahtui jotain. Kukaan muu ei muista koko sarjaa. Olenko sekoittanut nyt vanhoja sarjoja keskenään vai onko tällainen sarja saattanut olla olemassa?

Rouva Ruutu vastaa:

Heipä hei Muistinsa menettänyt.
Luulenpa, että muistissasi ei ole mitään vikaa, vaikka sarja onkin jättänyt vain hataria jälkiä mieleesi. Kyseessä on todennäköisesti nuortensarja Salaperäinen saari, jota MTV3 esitti lauantaisin kello 16 vuonna 1997. Sarjan pääosissa nähdään muun muassa Alan Scarfe ja Stephen Lovatt.
Sarjassa joukko ihmisiä haaksirikkoutuu kuumailmapallolla saarelle, jossa mystinen kapteeni Nemo vakoilee heitä. Sarja perustuu löyhästi Jules Vernen kuuluisaan teokseen, joka ilmestyi jo vuonna 1865. Hyvinkin Lost-tyyppinen juoni siis, ainoastaan yli 100 vuotta vanhempi.
Se loppuyllätys taisi liittyä tulivuoreen...


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!