yle.fi


Loukkaantunut balettitanssija palaa huipulle: Anna, balleriina

Julkaistu: 16.06.2008 - Johanna

Hei Rouva Ruutu,

voisitkohan auttaa tyttöä mäessä? Joskus ehkä 1990-luvun alussa tuli sarja tai tv-elokuva nuoresta lupaavasta balettitanssijatytöstä, joka onnettomuuteen jouduttuaan tai loukkaannuttuaan menetti elämänhalunsa. Pyörätuolissa olevan (?) uuden ystävän ansiosta tyttö sisuuntui kuntoutumaan, ja harjoitteli takaisin baletti-uransa huipulle. Muistaakseni päähenkilön nimi oli Anna, ja sarja oli saksankielinen. Mikäköhän mahtoi olla ohjelman nimi (suomeksi ja saksaksi), ja milloin se Suomessa esitettiin?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Johanna.
Mieleesi on jäänyt sakasalainen minisarja Anna, joka tehtiin vuonna 1988. Sarjassa nuori, lupaava balleriina Anna Peltzer joutuu pikkuveljensä tähden auto-onnettomuuteen ja halvaantuu. Kuntoutuksessa hän tapaa pyörätuolissa olevan Rainerin, joka valaa häneen elämänuskoa ja saa hänet hitaasti toipumaan.
Sarjasta leikattu kaksiosainen tv-elokuva esitettiin YLE TV2:lla jouluaattona 1991 nimellä Anna, balleriina. Pääosassa Annana on Silvia Seidel, joka on sittemmin nähty sivurooleissa monissa saksalaisissa rikossarjoissa.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!